SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevreye 54.5 Milyonluk Yatırım

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:57:13
Çevreye 54.5 Milyonluk Yatırım
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın son 12 yılda Malatya’daki yerel yönetimlere 54 milyon 500 bin lira çevre ve şehircilik yatırımının gerçekleştirildiğini kaydetti.

İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, AKP olarak Malatya’da kentsel dönüşüm sürecinde, kentte afet riski taşıyan binalardan kurtarmanın ve çevreye duyarlı teknik altyapısını tamamlamış hale getirmenin ana hedefleri olduğunu belirtti. Tüfenkci, ‘‘Çevre katkı paylarından yerel yönetimlere ayrılan payı artırdık. Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yatırımlar kapsamında 2003-2013 yılları arasında Malatya için 11 Milyon TL ödenek ayırdık. Malatya’daki belediyelere 2003-2013 döneminde genel bütçeden ayrılan 1,1 Milyar TL’lik payla birlikte ILBANK A.Ş.’nin bu dönemde Malatya’ya yaptığı yatırım ile sağladığı kredi ve destek miktarı 1,4 Milyar TL’yi aştı. Malatya İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere 2003-2013 yılları arasında 256 Milyon TL kaynak transfer edilmiştir. Bu dönem içerisinde Malatya belediyelerine ve İl Özel İdaresi’ne cari, personel ve yatırım giderlerini karşılamak üzere 1,656 Milyar TL’yi aşan ödenek tahsis edilmiştir.’’ dedi.

Malatya’daki atık su arıtma tesisi ile hizmet veren belediye sayısını 12 yılda 10 katına çıkarttıklarını ifade eden Tüfenkçi şöyle konuştu: ‘‘2002 yılında Malatya’mızda Atık Su Arıtma Tesisi ile hizmet veren belediye sayısı 1 iken, 2013 yılında bu sayıyı 10’a yükselttik. Kente 1 adet tıbbı atık sterizlizasyın,8 adet ambalaj atıkları toplama, ayırma ve geri dönüşüm ve 3 adet özel atık geri kazanım tesisi kazandırdık. Türkiye genelinde SUKAP kapsamında 17 adet is için 49,9 Milyon TL, Belediyelerin muhtelif işlerinde kullanılmak üzere 29 adet iş için 9,2 Milyon TL, Köylerin muhtelif projelerinde kullanılmak üzere 5,1 Milyon TL, Acil içme suyu ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 17 adet iş için 1 Milyon TL, Özel önem ve çevre korumaya yönelik projeler kapsamında 8 adet iş için 10,6 Milyon TL, Altyapı ve üstyapı kapsamında 138 adet iş için 189,2 Milyon TL olmak üzere toplam 265 Milyon TL yatırım ve destek sağlandı.’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız