SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çevreye Zarar Vermeyecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:09:57
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, üretime başlayan Battalgazi Belediyesi Konkasör Tesisi’ni gezdi. Başkan Gürkan, “Konkasör Tesisimiz çevreye en ufak zarar vermeyecek dumandır. Bu da bizim çevreye duyduğumuz hassasiyetin en önemli göstergesidir” dedi. 

Geçtiğimiz günler içerisinde hizmet vermeye başlayan Battalgazi Belediyesi Konkasör Tesisi alanında incelemede bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Yılda 150.000 metre küp malzeme üretimi yapacak olan Battalgazi Belediyesi Konkasör Tesisi'nde incelemede bulunan Başkan Gürkan, hizmet kalitesi ve üretimi noktasında önemli bir eksikliğin giderildiğini söyledi. Başkan Gürkan, “Battalgazi Belediyesi artık kendi sistemini kurarak hizmet etme yolundaki gayret ve çabalarını tüm personeliyle birlikte bir takım oyunu halinde yürütmektedir. Bugün burada sahadaki gördüğümüz tabloda bunun en güzel göstergelerinden biridir. Görüldüğü gibi konkasör atölyemizde bu sahada üretime başlamış oldu. Bir taraftan buradaki sıralı patlatmalarla elde edilen taşların konkasör ünitesinde işlenmesiyle gerekli tartı işlemleri yapıldıktan sonra plent alanına gidecek. Oradan da sıcak asfalt karışımı noktasında ilgili yerlere serimi yapılacak. Artık Battalgazi emin adımlarla mazisine layık istikbale doğru yürüyor. Üretim kapasitesi olarak buradaki gerek Çevre Şehircilik Bakanlığı, gerekse Başbakanlıktan aldığımız onay çerçevesinde burası bizim konkasör alanımız. Buranın da taş ocağı olarak işletmesini aldık. Tabi bu taş ocağı işletmesinin üretim noktasında da hizmet satın alma cihetine gittik. Yani ortalama 9,5 liraya ki bu Malatya’da en uygun rakamdır” dedi.

Konumu itibari ile yerleşim alanlarına uzak ve gürültü kirliliği noktasında herhangi bir olumsuzluk oluşturmayan Konkasör Tesisi’nin her türlü değerlerin alınması sonucu kurulduğunu belirten Başkan Gürkan, “Konkasör üretim tesisimiz şu anda üretime devam etmektedir. En ufak çevreye zarar vermeyecek dumandır. Toz, gürültü kirliliği veya çevreye zarar verecek her hangi bir hadise söz konusu değildir. Bu da bizim çevreye duyduğumuz hassasiyetin en önemli göstergesidir. Burası biliyorsunuz ÇED raporu alınan bir yer. Yani çevre ile ilgili ve diğer kurumlarla ilgili kurumların görüşleri alınıyor. Buradaki yapılan çalışmaların gerek çevreye zarar ziyan anlamında, gürültü boyutu ile ilgili olsun, diğer patlatma neticesinde çıkacak olumsuz unsurlar olsun, veyahut da doğanın genel dengesini bozma noktasında olsun bütün değerler tespit ediliyor. Bu değerler tespit edildikten sonra, çevremize zararı olmadıktan sonra, bu ÇED raporu alınabilir. Dolayısıyla şu andaki tablo içerisinde görüldüğü gibi yerleşim mekânlarına çok uzak bir yerde. Aynı zamanda kaliteli bir taşın bulunduğu bir alandayız. Buradaki çalışmalarımız çevrenin doğal dengesine kesinlikle zarar vermeyecek. Bu durumda Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Başbakanlık raporlarıyla kesinleşmiştir” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız