SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevreyi HES'lemeye Devam!

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:05:03
Çevreyi HES'lemeye Devam!
A- A+ PAYLAŞ

Çevrenin doğal yapısını bozduğu, doğal yaşama zarar verdiği gerekçesiyle karşı çıkılmasına rağmen Doğanşehir Kapıdere’ye yeni bir Hidroelektrik Santralı (HES) projesi yapılması için yapılan başvuruyu Malatya Valiliği uygun görülerek, Çevresel Etki Değerlendirmesi ÇED süreci başlatıldı.

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi Kapıdere Köyü, Güvercin Kayası  mevkii  ile Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi, Hamzalar Köyü, Canacık Komu mevkiinde Kapıderesi üzerinde Regülatör ve HES Projesi yapılması  için Malatya Valiliği’ne yapılan başvuru uygun bulunarak,  Çevresel Etki Değerlendirmesi   (ÇED) Raporu süreci başlatıldı. Projenin 91.214,21 metrekare orman alanı ve 59.852,77 metrekare şahıs arazisi olmak üzere toplam 151.066,98 metrekare alanda gerçekleştirileceği kaydedildi.

1 KİLOMETRE TÜNEL, 4 KİLOMETRE KANAL 

Kahramanmaraş merkezli Koç Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Koç Regülatörü ve HES projesinin kapasitesi Malatya Valiliği’ne sunulan dosyada şu şekilde belirtildi; “Koç Regülatörü ve HES projesi ile Kapı deresi üzerinde 992.00 m talveg kotunda Koç Regülatörü ile toplanan suyun 1.130 m uzunluğundaki iletim tüneli ve 4.020 m uzunluğundaki kapalı iletim kanalı vasıtası ile yükleme havuzuna iletilmesi ve yükleme havuzundan sonra 215.00 m uzunluğundaki cebri boru ile 935.00 m kuyruksuyu kotunda bulunan santral binasına alınması sureti ile enerji üretimi planlanmaktadır. Proje kapsamında regülatör, su alma yapısı, çökeltim havuzu, iletim tüneli ve kanalı, yükleme havuzu, cebri boru, santral binası ve kuyruksuyu kanalı inĢa edilecektir. Koç Regülatörü ve HES projesi ile 7,773 MWm; 7,465 MWe kurulu güçle 8.06 GWh/yıl firm enerji, 20.7 GWh/yıl sekonder enerji olmak üzere yılda toplam 28.76 GWh/yıl enerji üretilmesi planlanmaktadır.”

FOTO: Projenin dosyasında verilen iletim Hattı, Yükleme Havuzu, Cebri Boru ve Santral Binasından görünüm.

HABER: Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız