SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevreyi Korumak İçin Proje

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:03:06
Çevreyi Korumak İçin Proje
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, balık yemlerinin çevreye verdiği zararların azaltılması için proje yaptı. 
 
Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen araştırma projeleri yarışması sonucunda sergilenmeye değer 70 proje arasında bulunan Malatya'da Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin, balık yemlerinin çevreye verdiği zararların azaltılması projesi dikkat çekiyor. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bölge sergisinde yer alan projeler içinde yer alan balık yemlerinin çevreye verdiği zararların azaltılması projesi hakkında bilgi veren Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Oğuzhan Demirtaş, "İlimizde Karakaya Baraj Gölü'nde ağ kafeslerde Alabalık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Balık yetiştiriciliğinde yem verilirken, gerek fiziksel ve gerekse kimyasal olarak çevreye büyük zararlar meydana getirmektedir. Bu zararların engellenmesi için, fiziksel olarak balık yemlerinin düzgün şekilde üretilmesi gerekiyor. Bıçak boylarının ayarlanması gerekiyor. Üreticilerin bilinçli olması gerekiyor. Ayrıca üniversiteler de bu konuda çalışma yapmalıdır" ifadelerini kullandı.Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden Olcay Karaduman isimli öğrenci de, bir üretim yapılırken çevreye zarar verilmeden yapılması gerektiğini ifade edip, Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri olarak balık yemlerinin çevreye verdiği zararların azaltılması için proje yaptıklarını kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız