SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çevreyolu İhalesi 20 Ocak'ta"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:02:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, “Kuzey çevre yolu ihalesi 20 Ocak’ta yapılacak” dedi. 

TBMM’de, 2015 yılı bütçe görüşmelerinin tamamlanmasından sonra seçim bölgesi Malatya’ya gelip ziyaretlerde bulunan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, İHA’nın sorularını cevaplandırdı.

Öz, kuzey çevre yolunun son durumu hakkında bilgi verirken, “Kuzey çevre yolunun yeterlilik ihalesi yapılmıştı. Uygulama, yani yol yapım ihalesi ise 20 Ocak olarak belirlendi. Herhangi bir aksilik olmazsa, 20 Ocak’ta kuzey çevre yolunun yapım ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak. İhalesi yapılmasından sonra toplulaştırılan ve kamulaştırılan alan ve yolların kesiştiği noktalar ve kavşaklar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

“Gecikmiş bir çalışma ancak, ihale tarihinin de belirlenmesi önemli aşamadır” diyen Öz, ihaleden sonra da yolun biran önce açılması için çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Öz, "Malatya- Elazığ karayolu Pütürge yol kavşağından başlayıp, Dilek, Battalgazi ve Topsöğüt mevkiinden Tavşantepe'ye bir yay şaklinde bağlanacak olan Malatya kuzey çevre yolu 54 kilometre uzunluğunda olacak" şeklinde konuştu.

TSO ZİYARETİ..

Öz, demiryolu yük indirim merkezi lojistik köy kurulması konusundaki girişimlerin sürdüğünü bildirdi. 

Beraberinde, AKP il Başkan Yardımcısı Nuh Boyraz, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Seçilmiş, Belediye Meclis üyeleri Hasan Demez ve Cumhur Şahaplıoğlu ile partililerle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na (MTSO) giden Milletvekili Öz’ün ziyaretinde, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MTSO Meclis Başkanı Sami Payza ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Akif Baştürk de bulundu.

Burada konuşan Ömer Faruk Öz, atıl şekilde bekleyen Vagon Onarım Fabrikası’nın yabancı demir yolu yatırımcılarının istifadesine sunulması noktasında gerek bakan ve gerekse genel müdür nezdinde çalışmaların sürdüğünü, Yazlak istasyonu mevkiinde 180 dönüm alanın TCDD’ye verilmesi ve burasının demiryolu yük indirim merkezi lojistik köy kurulması konusundaki girişimleriyle ilgili bilgi aktardı. Öz, ”Vagon Onarım Fabrikası’nın lojistik köye uygun olmadığı ifade edilince, TCDD’ye yer tahsisi konusunda hazine arazisinin tahsisi için çalışmalar sürüyor” dedi.

Öz, "1.Organizenin devamındaki 12 milyon metrekare alana sahip 3. Organize sanayi bölgesinde 1 milyon 800 bin metrekare alanın tahsis yapılmasına rağmen, 10 milyon metrekare alanda kamulaştırma ile ilgili kim yapacaksa, üzerinde ağırlıklı durulmalı. Bizim üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız bu iş nerede tıkandı ise, bizlere deklare edecek ve bu konunun hızlandırılması gerekiyor” dedi.

Milletvekili Öz, kayısı konusunda da kayısı tanıtım grubunun kurulduğunu hatırlatarak, “Kayısı’nın, Hindistan, Çin ve Endonezya gibi ülkelere de ihraç edilmesi için çalışmalar yapılması, yeni ürünlerle yeni pazarlar bulunması lazım. O zaman Malatya’dan yıllık ihracat 1 milyar dolarlara çıkarılması lazım” ifadelerini kullandı. 

Öz, lisanslı depoculuk konusunda da belli bir aşamaya gelindiğini ancak bu konuda da daha hızlı adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise,”2013’de, 30 Kasım’a kadar 363 milyon dolar ihracat gerçekleşmiş. Bu rakam bu yılın aynı döneminde 371 milyon dolar’a yükseldi. Yıl sonu itibariyle de 415 milyon dolar civarına yükselmesi bekleniyor. Ancak bu yeterli mi, elbette değil. İhracat rakamlarını daha yükseklere çıkarmamız lazım. Bu yıl kapanan şirket sayısı yaklaşık 300, açılan şirket sayısı ise 573’dür. Bu da önemli bir rakamdır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • necmettin boyraz (8 yıl önce)
    Seçimden seçime bir yem atılır Bir soraki seçime kadar devam unutuuuun
    0
    0
    Yanıtla