SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevreyolu'na 2 Köprülü Kavşak..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin Çevre Yolu üzerinde iki ayrı noktada köprülü kavşak yapılması yönündeki çalışmaları kapsamında Malatya Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasındaki ortak çalışma başlatıldı.

Bu çalışmaların ilki 2 Mart 2006 Perşembe günü Karayolları Genel Müdürlüğü Köprüler Daire Başkanı Emin Ener ve Karayolları 8. Bölge Müdürü Yasin Altınyuva’nın Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kalabalık bir heyeti ile birlikte Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret ederek, köprülü kavşaklara ilişkin bir görüşme yapması ile gerçekleşti.

Belediye Başkanı Cemal Akın görüşmede yaptığı konuşmada, Malatya’nın temel sorunlarından biri olan trafik sorununa çözüm üretmek amacıyla şehrin iki ayrı bölgesine alt geçit yapıldığını hatırlatarak, bu çalışmaların devamı olarak da Çevre Yolu’na köprülü kavşaklar yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunduklarını, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün de Malatya Belediyesi’nin bu talebine olumlu baktığını söyledi.

Turgut Temelli Caddesi ile Çevre Yolu’nun birleştiği kavşak ve Sanayi Kavşağı’na yapılması planlanan köprülü kavşakların Malatya’nın ulaşım planlaması ve ulaşım sorunlarının çözümü yolunda büyük ve önemli projeler olduğunu belirten Belediye Başkanı Akın, “Köprüler Daire Başkanı Sayın Emin Ener görevine yeni atandı. İnanıyorum ki hizmetlerinin başlangıcında Malatya’mıza faydalı olacaktır. Kendisine de görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü olarak Belediyelerle birlikte hizmet götürmeye dikkat ettiklerini belirten Karayolları Genel Müdürlüğü Köprüler Daire Başkanı Emin Ener ise belediyelerle birlikte hizmet etmenin kendilerinin şiarı olduğunu söyledi.

Ödenekler çerçevesinde ve olabildiği kadarıyla belediyelerle işbirliği içerisinde olduklarını, belirten Emin Ener, “Sonuç itibariyle Türkiye’nin anayolları itibariyle 60 bin kilometrelik bir kara yoluna sahibiz. Tabiî ki biz bu çerçevede belediyelerle de hizmetlerimizi aksatmadan devam ediyoruz. İnşallah hayırlı olur” dedi.

Son olarak konuşan Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva ise Türkiye’de köprülerin en yoğun olduğu bölgenin Malatatya’nın da içerisinde bulunduğu bölge olduğunu belirtti. Bu bölgedeki köprülerin ayrıca özellikli köprüler olduğunu söyleyen Altınyuva, Malatya Belediyesi ile birlikte yapılacak iki köprülü kavşağın Malatya’nın ulaşım sorunlarının çözümünde önemli rol oynayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Akın’ın köprülü kavşakların yapılması yönündeki talebine genel müdürlük tarafından olumlu bakıldığını belirten Altınyuva, “ Sayın Başkanımızın da belirttiği gibi Malatya’da özellikle şehrin geçiş yerlerindeki 2 tane köprülü kavşak yeri belirlendi. Bunlar, araç alt geçitlerinin devamında, birisi Milli Egemenlik, diğeri de Sanayi Kavşağı’nda. Buradaki kavşakların yanı sıra ayrıca Beylerderesi viyadüğünün yapılacağı yeri gördük ve değerlendirdik. Ayrıca bölünmüş yol güzergahında gerek Elazığ-Malatya, gerek şu anda Malatya-Darende yol güzergahında köprü çalışmalarımız var. Bunları yerinde görüp, ona göre bir hedef belirleyip, inşallah bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı yapacağız. İnşallah güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Ben burada hem Belediye Başkanımıza, hem Daire Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız