SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çevreyolu'nda Karmaşa!

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü arasında yaşanan sorunların faturası vatandaşa çıkıyor. Sorunların başında, Çevreyolu’nda araç trafiğinin yoğun olduğu Battalgazi Kavşağı- Niyazı Mısri Camii arasında bulunan yan yolların bakım ve onarım çalışmaları ile İstasyon Kavşağına alt geçit mi- kavşak düzenlemesi mi yapılacağına ilişkin belirsizlik geliyor.

Elazığ, Kayseri, Sivas, G.Antep gibi güzergahlarda Malatya sınırına kadar duble yol çalışmalarını bitiren Karayolları, Malatya sınırları içerisindeki duble yolların ağır aksak sürmesi eleştirilerine muhatap olurken, merkez içinde kalan Çevreyolu’nun niteliğini yükseltme çalışmalarını da ağırdan alması özelliklede çevre yolu üzerinde ki esnaf ve yan yollarda (tali yollarda) seyreden sürücülerin tepkilerine neden oluyor. Birçok noktada tek araçlık geçişe olanak sağlayan yan yollara Malatya Belediyesi tarafından da çelik borular konulunca araç trafiği içinden çıkılamaz hale geldi ve aralarında büyük tonajlı araçlarında olduğu uzun kuyruklar oluştu.

Güzergah üzerinde bulunan esnaflar ve araç sürücüleri " Alt geçit dediler, alt yapı yenileme çalışması, yağmur drenaj şebekesi dediler. Yaşamı bize zehir ettiler. Bizim çilemiz hiç bitmeyecek mi? Daha ne kadar bu çileyi çekeceğiz” derken , Malatya Belediyesi yetkilileri “Yan yolların bakın ve onarımı Karayollarının uhdesinde. Battalgazi- Turgut Temelli (Emeksiz devamı)  kavşağı arası su şebekelerini yenileme çalışmalarımız vardı. Çelik boruları da onun için yerleştirdik. Hemen başlayacaktık ama karayolları bizlere ‘yakında düzenleme ve yenileme çalışmalarımız olacak’ deyince mecburen onları beklemeye başladık. Uhdemizde olmamasına rağmen vatandaşların fazla sorun yaşamaması için  o güzergahta ufak çaplı da olsa iyileştirme çalışmaları yapıyoruz” dediler. Karayolları’nın da  yan yolların iyileştirme çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.  

KAVŞAK BELİRSİZLİĞİ!.

Bu arada Karayolları ile Malatya Belediyesi arasında yaşanan sorunlardan bir diğeri de İstasyon Kavşağına yapılacak olan projenin hangisi olacağı. Karayolları, kendi uhdesinde olan Çevreyolu İstasyon Kavşağına alt geçit projesini uygulamak isterken, Malatya Belediyesi de Kavşak düzenlemesinin kente daha yararlı olacağını düşünüyor.

Karayolları yetkililerine yakın kaynaklar, Karayolları, alt geçit projesinden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, proje ihalesinin bitirildiğini ve uygulama ihalesinin ise son aşamada olduğunu belirtirlerken, Malatya Belediyesi yetkilileri de “Biz kavşak düzenlemesini, bir bütün olarak projelendirdik. Malatya’mızın yararına olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandılar.

İstasyona hangi projenin uygulanacağı konusu kamuoyunda da merak konusu olmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız