SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ceyhan İçin Soruşturma İzni

A- A+ PAYLAŞ

Karakavak'ta "ranta yürüyen" arsa ile ilgili olarak Mehmet Fırat adlı vatandaş tarafından, şuyu işlemini gerçekleştirilen AKP 2. başkanlarından Harita Mühendisi Eyüp Sağlam'la birlikte hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan hakkında, İl İdare Kurulu'nca "yargılama izni" verildi.

Karakavak bölgesinde belediye adına Harita Mühendisi Eyüp Sağlam tarafından yapılan şuyu işleminde, Or- Yapı adlı bir şirketin, kısa bir süre önce 240 bin TL (240 milyar lira) karşılığında aldığı, tarla konumundaki arazide bulunan hisse, Ankara yolu Fahri Kayahan ve Askeri Lojmanlar kavşağında, en az 10-15 kat daha fazla rantı bulunan bir bölgeye taşınmıştı. Bu durumun malatyahaber.com tarafından ortaya çıkarılmasının ardından, suçlanan Eyüp Sağlam olayla ilgili olarak, hissenin bulunduğu eski yerdeki arazi ortaklarından Mehmet Fırat'a suçlamalar yöneltmişti. Malatya'da tartışılan bu şuyulandırma işlemi, belediye binasında askıya çıkarılmış, belediye başkan yardımcısı Ahmet Ceyhan'ın muhalefetine rağmen, son gün askıdan indirilerek iptal edilmişti.

Bu yolsuzlukla ilgili olarak Mehmet Fırat adlı vatandaş, şuyu uygulamacısı Eyüp Sağlam ile Malatya Belediyesi'nin imardan sorumlu başkan yardımcısı Ahmet Ceyhan hakkında "ismen", Malatya Belediyesi'nin ilgili şuyunun kontrol mühendisi hakkında ise sorumlu kişi olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Mehmet Fırat'ın "Görevi Suistimal ve Yolsuzluk" iddiasıyla yaptığı suç duyurusunda; belediye başkan yardımcısının bu araziden büyük rant elde etmeyi planlayan hisse sahiplerini yönlendirmek, tarla konumundaki arazi hissesini "en iyi yere kaydırmak" sözü vermekle ve böylece birlikte hareket etmekle suçlamıştı.

Bu suç duyurusu üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan hakkında adli soruşturma ve işlem yapılabilmesi için ilgili yasa gereği Valilik İl İdare Kurulu'ndan "yargılama izni" verilmesini talep etmişti. Malatya Valiliği İl İdare Kurulu'nun, yaptığı incelemeler sonucunda, Ceyhan'la ilgili konuda "soruşturma izni" verdiği bildirildi.

İl İdare Kurulu'nun bu kararı üzerine Ceyhan hakkında adli işlemlerin başlatıldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız