SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ceza Caydırıcı Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:43:55
A- A+ PAYLAŞ

 Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKODER) Başkanı Filiz Yenier Erdem, “Hayvan öldürmenin caydırıcı bir cezası olmalı” dedi.

Malatya’da bir grup hayvansever ve aktivist, Doğayı Hayvanları Koruma Derneği öncülüğünde düzenledikleri eylemlerle seslerini duyurmaya çalıştı.

Malatya eski Belediye Meydanı’nda yapılan eyleme; Doğayı Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem, İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak, İşçi Parti İl Başkanı Arif Doğan ve İşçi Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı İsmail Yücekaya ve yöneticiler, Şair Yazar Abdullah Tunç ve İnsan Hakları Derneği MYK Üyesi Av. Ali Hamamcı, dernek yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda üye ve hayvan severle birlikte vatandaşlar katıldı.

Doğayı Hayvanları Koruma Derneği’nin yaptığı eylemde İnsan Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Servet Akbudak ve İşçi Partisi İl Başkanı Arif Doğan’da kısa birer konuşma yaptı. Daha sonra İşçi Partisi’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı İsmail Yücekaya ve yerel basından aktivist Turgut Göle kısa bir konuşma yaptı.

Eyleme katılanlara eylemciler adına basın açıklamasını Doğayı Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Filiz Yenier Erdem yaptı.

Başkan Erdem, şunları söyledi:

“Eyleme konu olan olay, Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi C.A.’nın evinde beslediği kedisini öldürmesi ve öldürdüğü kedisinin resimlerini sosyal medyadan paylaşması üzerine Türkiye genelinde tüm hayvanseverler ayaklanmış ve olayı protesto etmeye başlamışlardı.

Eskişehir’de bir cani, evinde bir kediyi bıçaklayarak işkence ile öldürmüştür. Ayrıca bu cani, hayvanın bağırsakları dışarıda olarak evin içinde dolaşmasını sapık bir zevkle seyretmiş ve videoya da aldırmıştır. Hakim veya savcı vicdanen istese de hayvanlara işkence uygulayanlara ceza verememektedir. Oysa hayvan öldürmekle insan öldürmek arası sadece bir adımdır. Bütün katillerin ve toplum düşmanlarının mazisinde hayvanlara yapılan işkence vardır.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu “kabahatler” kapsamından çıkıp, Türk Ceza Kanunu kapsamına alınsın.

Bu kediyi vahşice öldüren bu sapık katil, mutlaka adalet önüne çıkartılmalı, yargılanmalı ve ceza almalıdır. Hayvan öldürmenin caydırıcı bir cezası olmalı. Biz Türkiye’de ki hayvan hakları savunucuları, hayvanlara vahşet ve işkence uygulayanların Kabahatler Kanunu çerçevesinde sadece idari para cezası ile cezalandırılmasına karşıyız.

Biz yaygınlaşan hayvana karşı şiddet olaylarına devlet kurumlarının seyirci kalmasına karşıyız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız