SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ceza Düşüyor mu?

A- A+ PAYLAŞ

Görevini kötüye kullanan kamu görevlileriyle belediye başkanlarına verilecek cezalar düşürülüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile görüşmesiyle gündeme gelen Türk Ceza Kanunu’ndaki (TCK) “Görevi kötüye kullanma” suçu ve cezası yeniden tanımlanıyor.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak’ın, TCK’nın 257’nci maddesini değiştiren teklifi Ak Parti grup yönetiminin onayından geçerek Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

Planlanan teklife göre, menfaat sağlayan kamu görevlisine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Mevcut yasada bu cezanın alt sınırı 1 yıl, üst sınırı 3 yıl olarak düzenleniyor. Görevinin gereklerini yapmakta ihmal ve kusur göstererek kişiler ve kamunun zararına neden olan kamu görevlileri de 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Yasanın şimdiki halinde ise bu ceza 6 ay ile 2 yıl arasında düzenleniyor. Teklife göre, yargılanan kamu görevlilerine verilen cezalar erteleme kapsamına girecek. Belediye başkanları alt sınıra yakın cezalar alırlarsa başkanlıkları düşmeyecek.

Gökçek, Kuzu ile telekulağa yakalanan telefon görüşmesinde şöyle demişti: “Abi şunu yapamaz mısınız, bunu 6 aydan 3 aya indiremez misiniz? 3 aydan 6 aya olunca belediye başkanları bu cezayı alıyor, paraya çevriliyor, belediye başkanlığı da gitmiyor.” Görüşmenin devamında Kuzu da “Şu anda bana gelen 140 dosya var, milletvekillerinin aşağı yukarı 50’ye yakını 240’tan (Eski TCK’daki görevi kötüye kullanma)” deyince Gökçek, “Abi bana onların listesini versene. Ben onları bir fitilleyeyim de 6 aydan 3 aya indirelim onu. Abi ben onun kulisini iyice yaparım, ortalığı kaldırırım” demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız