SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ceza Erkek Taraftara..

A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, "Seyircisiz oynama cezası ile ilgili çalışmalarımız var. Bu maçlarda statları bayanlara açmayı düşünüyoruz" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın sarı kırmızılı kulübe PFDK tarafından verilen 1 maç seyircisiz oynama cezasıyla ilgili eleştirileriyle ilgili olarak, "Kurullarımız bu cezaları kendi kanaatlerine göre değil, disiplin talimatlarına göreve veriyorlar" dedi.

Doğan, Futbol Federasyonu'nun Levent'teki merkez birasında düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KÜFÜR EDEN SEYİRCİYİ, HATA YAPAN FUTBOLCUYU TENKİT ETMİYORUZ AMA KURULU TENKİT EDİYORUZ"

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'nın 1 maç seyircisiz oynama cezası verdiği Galatasaray Kulübü'nün cezayla ilgili açıklamaları sorulan TFF Başkanı, "Genel olarak kamuoyunda cezalar doğru değerlendirilmiyor. Kuruldaki arkadaşlarımız kendi kanaatlerine göre veriyor zannedeniyorlar. Kararları disiplin talimatına uygun kararlar veriyorlar. Bu talimatlarda yanlış bir şey varsa oturur düzeltilir ancak bu talimatmara uygun hareket ediyorlar eminim. Küfür eden seyirciyi, hata yapan futbolcuyu tenkit etmiyoruz ama kurulu tenkit ediyoruz. Şiddetin futbola verdiği zararları iyi hesap etmeliyiz. Taraftarı birbirine, federasyona düşman edecek hareketlerden kaçınmalıyız" diye konuştu.

"SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASINDA, STATLARI BAYANLARA AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

Doğan bu tarz davranışların futbolun gelişmesini engellediğini belirterek, "Cezanın niye verildiğine bakarsak çirkin tezaehürat, sahaya yabancı madde atılması nederniyle ceza veriliyor. Bu tarz davranışlar futbolun gelişmesini engelliyor. Çirkin tezühüratlar nedeniyle diğer seyirciler maçlara gelmiyor. Bu olmazsa futbol statları şölen alanına döner. Boş tribünlere oynanan maçlarda kimse keyif almıyor. Taraftar futbolun güzelliğinin bir parçası. Seyircisiz oynama cezası ile ilgili çalışmalarımız var. Bu maçlarda statları bayanlara açmayı düşünüyoruz. Belki bayan taraftarlar daha güzel bir örnek olur" şeklinde konuştu.

"İSTANBULSPOR KULÜBÜNÜN ŞİKE YAPILDIĞINA DAİR CİDDİ İDDİALARI VAR"

Hasan Doğan, İstanbulspor Kulübü Başkanı'nın iki futbolcusunun şike yaptığıyla ilgili açıklamalarıyla ilgili olarak ise "Ciddi iddialar var. Kurulumuz bu iddiaları değerlendiriyor. Şike Tahkim Kurulu kurulacak ve kısa sürede sonuca ulaştırılacak. Bu soruşturma derinleşebilir. Üzerine çok ciddiyetle gidilecek. Federasyonumuz bu konuda kararlı. En kısa sürede ilgili kişiler eğer cezaları varsa cezalandırılacak ve soruşturma en kısa sürede bitirilecek" ifadelerini kullandı.

"YAYINCI KURULUŞ DİGİTURK MALİ ŞARTLARDA İYİLEŞTİRME YAPMAYI KABUL ETTİ"

Kulüpler Birliği'nin 2008/2009 ve 2009/2010 sezonları dahil olmak üzere yayın hakları gelirlerinin yükseltilmesi için Digitürk'ün yanı sıra ve D Smart ile görüşmesi ve Fortis Türkiye Kupası yayın haklarının daha önce ihale ile verilmediğinden 2008/2009 sezonu için tekrar ihaleye çıkarılmasının tavsiye edilmesi kararı hatırlatılan Doğan, " Yayın haklarının satışı ve değerlendirmesi tamamen futbol federasyonunun insiyatifindedir. Yayıncı kuruluş ile ilgili talepte bulunan tüm kuruluşlarla görüştük ve görüşmeye devam edeceğiz. Futbolun menfaatine en uygun hangiyse onun yanında duruyoruz. Yayın hakları satışları şeffaf açık rekabet koşulları oluşturulmuş platformlarda olacaktır. Süper Lig'in yayın hakları ile ilgili değil, Fortis Türkiye Kupası milli takımın yayın hakları ile ilgili de böyle olacaktır. Türk futboluna en yüksek geliri getirecek çalışmalar içinde olacağız" dedi.

"2010-2014 YAYIN İHALESİ 2009-10 SEZONUNUN BİTİMİNDEN 6 AY ÖNCE YAPILACAK"

Doğan ayrıca Turkcell Süper Lig yayın haklarını 2010 yılına kadar elinde bulunduran Digiturk'un son iki sezon için mali şartlarda iyileştirme yapmayı kabul ettiğini söyledi. Göreve geldikleri günden itibaren federasyonu yeniden yapılandırmaya çalıştıklarını ve bu alanda kendilerine en büyük güvenin sponsorları tarafından gösterildiğini belirten Doğan, " Digiturk'un 2010'a kadar yayın haklarını elinde bulundurduğunu ifade eden Doğan, "Digiturk 2008-2009 sezonu için 30 milyon YTL, 2009-2010 için de 30 milyon YTL olmak üzere mevcut yayın gelirlerine 60 milyon YTL katkı sağladı. Bunların ilki 2008 Temmuz, ikincisi ise 2019 Mayıs ayında yapılacaktır. Bugün Digiturk'un katkıları ile sağladığımız 60 Milyon YTL ve geçen haftaki anlaşmalarla sağladığımız 30 milyon YTL ile 90 milyon YTL kattı sağladık. 2010-2014 yayın ihalesi 2009-10 sezonunun bitiminden 6 ay önce yapılacak" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız