SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ceza Vatandaşa Kesiliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:27
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Merkez İlçe Başkanı Mustafa Canbay, zam furyasının doğalgazla devam edeceğini belirterek, “Hükümet sıkıştıkça elini vatandaşın cebine atıyor” dedi.

Parti binasında yaptığı basın açıklamasında, yapılan zamları eleştiren SP Malatya Merkez İlçe Başkanı Mustafa Canbay, “Bütçenin bu sene dikiş tutmayacağının anlaşılması üzerine ek kaynak arayışına giren hükümet, hesapsız yapılan harcamaların ve yanlış uygulamaların cezasını bir kez daha vatandaşa kesti. Maliye Bakanlığının bir süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketi kapsamında akaryakıt ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışları neticesinde, akaryakıtta litre başına 30 kuruş vergi zammı yapılırken, tapu harçlarında da vergi zammı yapıldı. Bu minvalde akaryakıt ve tapu harçlarında vergi zammı yapıldı. Akaryakıtta 95 oktandan düşük, kurşunsuz 95 oktan ve kurşunsuz 98 oktan, motorin ve LPG için litre başına 30 kuruş oranında zam yapıldı. Böylelikle, 95 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 87 kuruştan 2 lira 17 kuruşa çıkan ÖTV, 98 oktan kurşunsuz benzinde 1 lira 99 kuruştan 2 lira 29 kuruşa yükseldi. ÖTV, motorinde 1 lira 59 kuruş, LPG' de ise 1 lira 57 kuruş oldu. Zam furyası doğalgazla devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Ayrıca, motor silindir hacmi 1600 cc'yi geçmeyen araçların ÖTV oranı da yüzde 37'den yüzde 40'a çıkarıldı. Bundan önce binde 16,5 oranında alınan tapu harçları da binde 20'ye çıkarıldı. Bunu alan ve satanı beraber ele aldığınız da yüzde 4 olması anlamına geliyor” diyen Canbay, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Maliye Bakanlığının rakamlarına göre, 2012 yılı Ocak-Ağustos döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 229 milyar lira olarak gerçekleşti. Personel giderleri yüzde 18,8, sağlık, emeklilik ve sosyal yardım giderleri de yüzde 24,6 oranında arttı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na yapılan ödemeler bir önceki yılın aynı dönemine göre 8,9 milyar lira artış gösterdi. Bütçe gelirleri 220,5 milyar liraya ulaşırken, ilk 8 aydaki bütçe açığı 8,5 milyar lira oldu. 2012 yılı için öngörülen toplam bütçe açığı ise 21,1 milyar lira tutarında.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız