SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaevi İçin İmar Değişikliği

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:17:22
Cezaevi İçin İmar Değişikliği
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesine yapılacak olan 1 kapalı ve 1 açık cezaevi projesi ile ilgili olarak belirlenen 570 dönümlük alanda Büyükşehir Belediyesi de imar planı değişikliğini yaptı ve proje çalışmaları tamamlanan cezaevi yapımı 2016 yılı yatırım programına teklif edildi.

Akçadağ ilçesinin Eğin ve Kotangölü mahallelerinde toplam 570 dönümlük alanda yapımı planlanan Akçadağ Kapalı ve Açık Cezaevi Kompleksi için proje ve imar planı çalışmaları bitirildi. Proje çalışmaları tamamlanan cezaevi kompleksi için Büyükşehir Belediyesi de belirlenen alandaki 5 adet parselde imar planı revizyonu yaparak, 570 dönümlük alanı ‘Ceza İnfaz Kurumu’ olarak tescilledi. 

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, cezaevi yapımı için belirlenen alanda imar planı değişikliğinin de yapıldığını aktararak, “Cezaevi yapımı ile ilgili olarak proje çalışmaları tamamlandı ve 2016 yılı yatırım programına alınması için teklif edildi. Projede 1 kapalı cezaevi ile 1 açık cezaevi, idari binalar, atölyeler, lojmanlar,  spor salonları ve cezaevi ile ilgili diğer birimler bulunuyor” dedi.

Kazgan, cezaevi projesini baştan sona kadar her aşamasını takip etiğini ve bu projenin Akçadağ ilçesine önemli bir ekonomik katkıda sağlayacağını ifade etti.

Akçadağ ilçesine yapılacak olan Kapalı Cezaevinin 750 kişilik, açık cezaevinin ise 250 kişi kapasiteli olacağı, imkanlara göre bu sayının arttırılabileceği, açık cezaevinde çok sayıda üretim atölyesi bulanacağı ve hükümlülerin buradaki atölyelerde üretim yapacağı kaydedildi.

ARŞİV FOTO: Akçadağ’da cezaevi yapılacak olan arazide Nisan 2015’de Adalet bakanlığı heyeti ile birlikte dönemin cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan incelemelerde bulunmuşlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız