SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaevi Koşullarını Anlattı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:12
Cezaevi Koşullarını Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “İnsan Hakları Bağlamında Hükümlü ve Tutuklu Hakları” adlı panele katıldı.Ağbaba panelde yaptığı konuşmada kimi cezaevinde su verilmediğini, kimisinde sohbet hakkının olmadığını, kimisinde ise günlük tıraş olma zorunluluğunun getirildiğini söyledi.

“Herkes İçin Adalet, Adalet İçin Avukat” sloganı altında kutlanan Türkiye Barolar Birliği tarafından organize edilen  “İnsan Hakları Bağlamında Hükümlü ve Tutuklu Hakları” konulu  panel Ankara’da gerçekleştirildi. 

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Celal Ülgen’in başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda; AKP Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün,  CHP Malatya Milletvekili ve Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, BDP Mersin Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ertuğrul Kürkçü, İzmir Barosu Başkanı Av. Sema Pekdaş, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Remzi Gemici ile Radikal Gazetesi’ndan İsmail Saymaz konuşmacı olarak yer aldılar. 

Tutuklu ve hükümlü hakları konusunda konuşma yapan CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyesi Veli Ağbaba, özellikle cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri, kötü muamele ve uygulamalara değindi. Komisyon olarak ziyaret etmiş oldukları cezaevlerinde gördüklerini, tutuklu ve mahkûmların yaşadıklarını dinleyicilerle paylaşan Ağbaba, kimi cezaevinde su verilmediğini, kimisinde sohbet hakkının olmadığını, kimisinde ise günlük tıraş olma zorunluluğunun getirildiğini söyledi.

Pozantı Cezaevi’nde yaşanan cinsel taciz ve tecavüz olaylarına da değinen Ağbaba, cezaevlerinde insanlık dışı bir uygulama olan çıplak arama yapıldığını belirtti. Yan hücredeki arkadaşına kargo ile kitap yollayabilen tutuklu ve hükümlülerin sohbet hakkını tam anlamıyla kullanamadıklarının altını çizdi. Özellikle Silivri Cezaevlerinde sohbet hakkı ile spor gibi etkinliklerin olmadığını söyleyen Ağbaba, cezaevlerindekilerin insan olduğunu bir kez daha hatırlatarak sözlerine son verdi.

Program, panel sonunda Türkiye Barolar Birliği tarafından paneldeki konuşmacılara katılım plaketlerinin sunulmasıyla sone erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız