SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaevi "Kültürevine" Dönüşüyor

0
Güncellendi - 2017-10-04 18:21:43
Cezaevi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki eski cezaevi binası, belediye tarafından "kültürevine" dönüştürülecek.

Yaklaşık 37 yıl kullanıldıktan sonra kapatılan cezaevi binasının bir bölümü aslına uygun olarak müze haline getirilecek, kalan bölümü ise konferans salonu ve tiyatro sahnesiyle birçok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Cezaevinin de bulunduğu Namazgah mevkisinde, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finans desteğiyle temeli geçen yıl atılan "Gedik Kent Parkı Rekreasyon Projesi"nin de tamamlanmasıyla bölge "kültür tepesi" haline gelecek

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bin 70 metrekare kapalı alanı bulunan cezaevinin kapatılmasının ardından binanın metruk hale geldiğini belirtti.

Adalet Bakanlığı ile yaptıkları yazışmalar sonucu binanın belediyelerine tahsis edildiğini ifade eden Polat, 50 yıl önce inşa edilen ve yaklaşık 13 yıl önce kapatılan cezaevi binasını kültürevine dönüştürmek üzere harekete geçtiklerini söyledi.

Polat, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle gerçekleştirecekleri dönüşümün tefrişat hariç yaklaşık 3 milyon liraya mal olacağını belirterek, kültürevinin çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacağını anlattı.

- Müze, konferans ve tiyatro salonu olacak

Hazırladıkları projeyle metruk cezaevi binasını sosyal yaşama kazandıracaklarını kaydeden Polat, "Cezaevini bir kültürevine dönüştürüyoruz. Gelecek yıl mayıs ayında burası ilçemizin hizmetinde olacak. Mahkumların çıktıkları bahçe alanı ile cezaevinin bir kısmını da aslına uygun şekilde müze yapmak için koruduk. Ayrıca bir konferans salonu ve tiyatro sahnesi de yapacağız." ifadelerini kullandı.

Polat, cezaevinin bulunduğu tepeyi parka dönüştüreceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Burası yoz bir tepeydi. Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının finans desteğiyle Gedik Kent Parkı Rekreasyon Projesi'ni uyguladık ve gerekli altyapıyı oluşturduk. Yamaçta bulunan Namazgahta da düzenleme yaptık. Proje büyük oranda tamamlandı. Sonuç itibarıyla burası 'Kültür tepesi' olacak."

Polat, rekreasyon projesi için de 10 milyon lira harcanacağını kaydederek, aynı yerleşkede yer alacak kültürevi ve kent parkın, birbirini  tamamlayarak sosyal yaşama hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız