SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cezaevi 'Motor' Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:42:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve partililerle birlikte Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Akçadağlıların gösterdiği teveccüh ve farkla bu işi göğüsledik. Zaten beklediğimiz bir sonuçtu. Başından sonuna kadar tek bir gün bile endişe duymadan, nereye varacağımı bilerek geldim. Fakat 4 Nisan'da burada bir fotoğraf çektim. Bu fotoğrafa göre bir hayli borç var. İlçe belediyesinden devraldığım borç 8 milyon 837 bin TL. Diğer beldelerden devralınan borçla beraber bu rakam 10 milyon 342 bin TL ediyor. Diğer yandan personel fazlalığımız var. Gelen ödenek personele yetmiyor. O nedenle bu ay 3'te 2 ödeme yapabildik. Bu belediyelerin genelde içerisine düştükleri bir durum. Bunu hep birlikte aşacağız. Bunun için desteğinize ihtiyacım olacak" dedi.

"AKÇADAĞ İÇİN MOTOR OLACAK"

Projeleri kitaplaştırdıklarını kaydeden Kazgan, "AK Parti'nin seçim beyannamesi gibi proje kitabı hazırladık. Vatandaşlarımıza da bu kitapçığı dağıttık. Onların gönlünü bunlarla fethetmeye çalıştık. Proje kitapçığımızın birinci başlığında cezaevi kompleksi yer alıyor. Kaymakam arkadaşımızdan aldığım bilgiler, bu konuyu bilen arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler çerçevesinde ilçemize 15 bin tutuklu kapasiteli ve 75 lojman içeren bir cezaevi kompleksi yapılacağı söylendi. Bu bacasız fabrikadır. 15 bin tutuklu kapasiteli bir cezaevi, belediye gelirlerinin 15 bin artması demektir. Bunun yanı sıra burada kalacak tutukluların yeme içme ihtiyaçlarının Akçadağ'dan karşılanması nedeniyle, Akçadağ esnafının yüzünün gülmesi ve Akçadağ ekonomisinin canlanması demektir. Bunun yanında Akçadağlı gençlerin güvenlik görevlisi olarak iş bulması anlamına da geliyor. En az 600-700 kişiye istihdam sağlanacaktır. Tutuklu yakınlarının buraya gelmesi, canlanmaya neden olacaktır. Lojmanlarda kalacak olan personelden dolayı ekonomik bir canlanma olacaktır. Tabiri caizse cezaevi kompleksi, Akçadağ için motor olacaktır" şeklinde konuştu.

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci ise, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'a görevinde başarılar dileyerek, "Biz halkın içerisinden çıkmış bir teşkilat olarak birçok defa Akçadağ'a geldik. Akçadağlı hemşerilerimizle sık sık beraber olduk. Akçadağ'ın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Çözüm üretme noktasında da başta milletvekillerimiz olmak üzere çaba sarf ediyoruz. Göletten yol sorununa kadar birçok sorunu hallettik. Sorunları halletmeye de devam ediyoruz. Tabi problemler çok. Bugünden yarına halledilebilecek sorunlar değil. Bunun için sabır gerekiyor. Kesinlikle Akçadağlı hemşerilerimiz ve muhtarlarımız, eski Türkiye'nin siyaseti ile yeni Türkiye'nin siyasetini karıştırmamaları gerekiyor. 12 yıllık AK Parti iktidarında başta Başbakanımız olmak üzere bütün seçilmiş arkadaşlarımız ve milletvekillerimiz, halkımıza vermiş oldukları sözleri yapma noktasında çaba sarf etmişlerdir. İmkansızlıklar ve yasal engeller bir tarafa ama olabilirlik noktasında bütün çalışmaları yapmışlardır" dedi.

"YATIRIMLA İLGİLİ BİR SIKINTI YOK"

Milletvekili Mustafa Şahin de, Akçadağlıların hiçbir zaman dedikodulara itibar etmediğini belirterek, "Malatya siyasetinin merkezinde olan Akçadağ ilçemiz, her seçim öncesi bir takım safsatalar ve dedikodularla insanlarımız arasına kin ve nefret tohumları saçmaya çalışan bazı karanlık güç odaklarını da en güzel cevabı verdi. Yüzde 50 civarında almış olduğumuz oy desteği gerçekten bizim için önemli bir oran. AK Parti işin yarısını almış, diğerlerin tamamı ise yarısını dahi alamamışlar. Ama seçim öncesine baktığımız zaman AK Parti'nin şansının az olduğunu söyleyen dedikodu şebekeleri vardı. Ama Akçadağlılar, o tür dedikodulara mahal vermediler" ifadelerini kullandı.

Akçadağ'ın kendileri için önem arz eden bir ilçe olduğunu dile getiren Şahin, "Akçadağ, batıya açılan kapılarımız arasında en büyük ilçelerimiz arasında yer alıyor. Sultansuyu Harası'nın buradan gideceğini söylediler. Geçenlerde Sayın Bakanımız Mehdi Eker buraya geldi ve incelemelerde bulundu. Bakanımız Sultansuyu Harası'nın buradan gitmeyeceğini söyledi. Son noktayı koydu. Bura üzerinden Çeşitli entrikalar ileri sürenler vardı. Buraya ne yapılmaya çalışıldıysa, dedikodu şebekeleri hizmetlerin buraya gelmeyeceğine dair olumsuz bir takım çalışmalar içerisinde oldular. Adalet Bakanlığı'nda gerekli yerlerle görüştük. Cezaevi ile ilgili durumu sorduğumuzda, yatırımla ilgili bir sıkıntı olmadığını ancak arazi içerisinden bir kanalın geçtiğini ve kanalın deprense çalışmalarının yapılmasının ardından ihaleye çıkılacağını bize söylediler. Biz yapacağımız şeyleri söyledik" dedi.

"AKÇADAĞ TURİZMİN MERKEZİ OLMALIDIR"

Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Ali Kazgan'a görevinde başarılar dileyerek, görevinde var gücüyle çalışacaklarını ifade etti.

Çalık, çok büyük bir sorumluluk aldıklarını kaydederek, "Hem yerel yönetim hem de genel yönetimler seçimlerinde Akçadağ üzerinde çok büyük oyunlar oynandı. Ama Akçadağ o kadar yürekli insanlardan oluşuyor ki, her dönemde olduğu gibi bu dönemde de oyuna gelmedi. Sandıkta, milletin üzerinde oynanan oyunları bozdu. Bunun için Akçadağ'a ben canı yürekten teşekkür ediyorum. Biz size ne kadar hizmet etsek, ne kadar çalışsak azdır" şeklinde konuştu.

"Biz önümüze ve yolumuza bakacağız" diyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar yaptığımız hizmetlerle Akçadağ, Malatya'nın üçüncü büyük metropol ilçesi olmuştur. Yollarımıza baktığımızda karayollarının ilk çalıştığı alan Akçadağ ilçemiz olmuştur. Ve arkasından gelen hizmetlere bakmak lazım. TOKİ, buraya getirdiğimiz en önemli hizmettir. Kentsel dönüşüm çerçevesinde TOKİ yeniden mutlaka Akçadağ'a girmelidir. Belediye Başkanımız Ali Kazgan'ın projeleri arasında da yer alıyor. Akçadağ'ın turizm merkezi olması gerektiğini söyledik. Bunun için çok önemli bir çalışma yapıldı. 'Levent Vadisi Projesi' çok önemli bir projedir. Oraya bir gözlem evi yapıldı. Belediye Başkanımız turistlerin geldiğinde oturup, dinleneceği mekanlar yapmalıdır. Akçadağ, Levent Vadisi ve Sultansuyu Harası ile turizmin merkezi olmalıdır. Sultansuyu Harası, atalarımızdan kalan bir mirastır. Burayı koruyacağız ve yeniden dizayn edeceğiz. Sultansuyu Harası yeni bir yaşam merkezi olacak. Bunun için yeniden bir proje yaptırıyoruz. Sultansuyu projesi, Türkiye'nin projesidir. Sultansuyu Harası, Akçadağ için olmazsa olmazımızdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız