SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cezaevi Okuyor"da Ödül Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:07:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya E Tipi Cezaevi’nde 4 ay içerisinde 271 mahkumun toplam bin 124 adet kitap okuması nedeniyle en fazla kitap okuyanlar için tören düzenlendi.

Cezaevinin salonunda düzenlenen törene Vali Vasip Şahin, Adalet ve Kalkınma Partisi  Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Cezaevi savcısı Nizamettin Çalış, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Törenin açılışında mahkumlar adına konuşan hükümlülerden Sadık Şehidoğlu, genç tutuklu ve hükümlülerin cezaevindeki kurslarında kendilerini daha iyi yetiştirebileceğini belirtti.

Cezaevi Öğretmeni Murtaza Aydın ise, cezaevinde toplam 722 hükümlü ve tutuklu bulunduğunu belirterek, Mayıs ve Ağustos döneminde 271 tutuklu ve hükümlünün okuma kampanyasına katılarak toplam bin 124 adet kitap okuduğunu söyledi. Kitapların toplam 388 bin 668 sayfa olduğunu aktaran Aydın, birinci olan tutuklunun 32 bin 679 sayfa, ikinci olan 29 bin 145 sayfa ve üçüncü olan mahkumun ise 25 bin 250 sayfa kitap okuduğunu aktardı.  

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise,  “Okuyan insan olmak durumundayız. Yarın İnşallah her biriniz evinize ve çocuklarınızın yanına döneceksiniz. Okuyan ve daha iyi davranışlar gösterenler olarak evinize döneceksiniz.” diye konuştu.

Ülke olarak az okuyan bir toplum olduğumuzu bildiren Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın ise, “Bu tür etkinlikleri ve olumlu sonuçları cezaevinde görmek insanı bir başka mutlu ediyor. Bireyin toplumu tanımasının en kısa yolu okumaktır. Başarılı olabilmenin yolu okumaktır” dedi.

Cezaevinde kitap okuyan mahkumların neredeyse  günlük bir kitap okur hale gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden ve alınan sonucun kendilerini memnun ettiğini belirten Vali Şahin’de, “Burayı bir ‘kaderhane’ ve ‘kederhaneye’ çevirmemişsiniz, bir okula, bir irfan yuvasına çevirmişsiniz. Hem kendinizi  ve hem de etrafınızdakileri aydınlatıyorsunuz” diye konuştu. Vali Şahin, kitap okuyan mahkumların kendilerine, ailelerine ve topluma yaralı olacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Cezaevi okuyor yarışmasında derece alan tutuklulara protokol üyeleri altın ve diğer hediyelerini verdiler. Yarışmada ilk 20’ye girenlere ödül verildi.

Tören de Cezaevi’nde düzenlenen Step Aerobik, Dekoratif Ahşap Süsleme, Örtülü Elektrot ve Ark Kaynağı, 1. Kademe Okuma Yazma Kursu, Düz Dikiş Makine Kursu, Ebru Kursu, Dekoratif Ahşap Kursu’na katılıp da başarılı olan tutuklulara da ödülleri verildi.

Törende Vali Şahin’e tablo hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız