SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaevi Operasyonunu Protesto

A- A+ PAYLAŞ

Cezaevlerinde hayata dönüş operasyonunun yıldönümü nedeniyle Malatya'da ortak basın açıklaması yapıldı.

19 Aralık 1999 tarihinde bazı cezaevlerinde düzenlenen ve ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan hayata dönüş operasyonunun yıldönümü nedeniyle PTT önünde basın açıklaması yapıldı. Ellerinde pankartlar ve ölenlerin fotoğraflarının yer aldığı basın açıklamasını HÖC, DHP, Partizan ve ESP adına okuyan Ahmet Çitil, hayata dönüş operasyonlarını kınadıklarını dile getirdi ve bazı cezaevlerindeki uygulamalar nedeniyle hala açlık grevlerinin devam ettiğini bildirdi.

Basın açıklamasından sonra eyleme katılan 20 civarındaki kişi olaysız şekilde dağıldı.

MEŞALELİ EYLEM..
19 Aralık 1999 tarihinde bazı cezaevlerinde düzenlenen hayata dönüş operasyonlarına tepki amacıyla bazı sol gruplara dahil yaklaşık 20 genç, akşam da ellerine aldıkları meşaleleri yakarak Paşaköşkünde cadde boyunca bir süre yürüdüler. Sloganların atıldığı yürüyüş esnasında çevrede polis ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Yürüyüş bitiminde eylemciler halay çekip, meşalelerinin üzerine su döküp söndürdükten sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız