SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cezaevi Peygamberler Çıkardı!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nin başlattığı Malatya Okuyor kampanyasına cezaevi de dahil edildi. Malatya Cezaevi Okuyor kampanyası, E tipi kapalı Cezaevi'nde yapılan program ile başlatıldı. Programa, Vali Ulvi Saran, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Cezaevi Müdürü Şerafettin Güngör ve diğer yetkili ve ilgililer katıldı.

Vali Ulvi Saran burada yaptığı konuşmada, "Malatya Cezaevi okuyor kampanyası bazı nitelikleri ile Türkiye de ilk olma yolunda bir kampanyadır. Bu kampanyanın çatısı altında bulunduğu kampanya temel özellikleri ile bir ilki temsil ediyor. Sistematiği ve sürekliliği itibari ile Malatya okuyor kampanyası diğerlerinden çok farklı sürüyor yılbaşından beri devam eden kampanya 88 bin öğrencinin 580 bin adet kitap okuması ile sonuçlandı. Bu kampanya okuma alışkanlığını arttırdı. İlçelerde de devam ediyoruz bu
kampanyaya. Elbette ki buradaki hükümlülerimizin neden burada olduğu konusu değil amacımız. Cezaevinde nice insanlar okumuş olarak çıktı. Cezaevleri Peygamberler devlet adamlarını çıkarmıştır. Bu kampanyayı buraya taşıdığımız için çok büyük gurur duyuyoruz. Artık cezaevlerindeki hükümlü tutuklularımızda bu etkinlikten faydalanacaklardır" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, Malatya Okuyor Kampanyası hakkında bilgi sunup, okumanın önemini dile getirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan ise, Türkiye'deki okuma oranının düşüklüğünden söz ederek, "Ne yazık ki milletçe az okuyan bir toplumuz. Örneğin ülkeler bazında okuma oranlarına bakıldığında geride kalan bir ülkeyiz. Bu durum günümüz bilgi çağına ters düşmektedir. Cezaevini bu kampanyaya dahil ederek kitap okuma seviyesini yükseltmeyi ve kitap okuma bilincini arttırmayı hedefliyoruz. 3 dönem halinde uygulanacak olan projemizi kitapların okunup okunmadığı konusunda bilgilendirileceğiz" şeklinde
konuştu.

E tipi kapalı Cezaevi Müdürü Şerafettin Güngör de, "Kurumumuzda 243 personel ile görev yapmaktayız. Hükümlülerin eğitim, öğretim kişisel eğitimlerine katkı sağlamak amacı ile programlar yürütülmektedir. 2010 yılında okuryazar olmayan 67 hükümlü tutukluya açmış olduğumuz kurslarla okuma yazma öğreterek belgelerini verdik. Ancak bu sayılar tabi ki, hedefimizin altında sayılardır. Malatya Cezaevi Okuyor kampanyasına ilgi gösteren tüm katılımcılara minnettarız. Bu kampanya kapsamında ilk üçe giren tutuklularımıza diz üstü bilgisayar hediye edilecektir" ifadelerini kullandı.

Cezaevi tutukluları adına söz alan Mustafa Balaban kapsamda tüm okullara hastanelere ulaşıldığını, cezaevlerinin de bu etkinlik kapsamına alındığını belirtti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız