SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaevi'nde Aşure Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:52:29
Cezaevi'nde Aşure Günü
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Esenlik Şirketi tarafından, E Tipi Cezaevi'nde aşure günü düzenlendiği, siyasilerin de katıldığı bu programda, tutuklu ve hükümlüler adına Malatyalılar Grubu davası hükümlüsü Zekeriya Şengöz'ün teşekkür ettiği belirtildi.

Esenlik Şirketi'nin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Esenlik tarafından geleneksel olarak her yıl Muharrem ayında gerçekleştirilen aşure ikramında bu yılda cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler unutulmadı. Kurum hatibi tarafından okunan Kuran’ı Kerim tilaveti ve duadan sonra aşure ikram edildi.

Malatya E-tipi Kapalı Cezaevinde düzenlenen Aşure ikramına Malatya AK Parti Milletvekilleri Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Cezaevi Müdürü Erdal Çöğür, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Hacı Uğur Polat, Meşale Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Tamer Çalhan ve davetliler katıldı.

28 Şubat mağduru olarak hüküm giyen Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur'un da katıldığı aşure programında Zekeriya Şengöz hükümlü ve tutuklular adına teşekkür ederek, “Muharrem ayı ve aşure vesilesiyle yapılan etkinlikler, dualar inşallah Müslümanlar arasında birlikteliğin sağlamasına vesile olur” dedi. 

Birlikteliğin aşure gibi daim olmasını temenni eden Zekeriya Şengöz; "Hz. Hüseyin ve arkadaşlarına yapılan kıyımın bir benzeri şu anda İslam ülkelerinde ki kardeşlerimize uygulanmaktadır. Ancak Dünya Müslümanları zalimliklere kör ve sağır. Bugün Müslüman kardeşlerimizin yaşadığını yarın bizlerde yaşayabiliriz. Onun için maddi ya da manevi elimizden gelen her türlü gayreti göstermeliyiz. İnşallah bu ay Müslümanların topyekûn ayağa kalkmasına vesile olur. Muharrem ayında Müslümanlar arasında bir birliktelik sağlamasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız