SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaevinde Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

Malatya E Tipi Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlüler İŞKUR ile yapılan protokol ile günlük 5 YTL ücret alarak bilgisayar kursuna katılıyor, kaynak yapmayı öğreniyor.

Türkiye İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğü ile Malatya E Tipi Cezaevi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği bilgisayar işletmenlik kursu ile gazaltı kursunun açılış törenleri düzenlendi. Bilgisayar kursunda eğitilecek olan 60 mahkuma günlük 5 YTL yevmiye verileceği, yine aynı yevmiye ile gazaltı kursunda 30 mahkumun yetiştirileceği öğrenildi.

Açılış törenlerine katılan Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan; cezaevindeki gazaltı kaynak, trikotaj, hobi, resim, çorap paketleme ve mobilya atölyesi ile bilgisayar ve öfke kontrol kurslarını tek tek gezerek inceledi.

Ayrıca mahkumların cezaevindeki çim saha ve kapalı spor salonunda top oynadıkları belirtilirken, isteyenlerin zamanlarını atölyelerde geçirebildikleri belirtildi.

Malatya E Tipi Cezaevi Müdürü Mustafa Dolunay, daha önce olaylarla gündeme gelen cezaevlerinde artık mahkumların topluma kazandırıldığını söyledi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, cezaevinde eğitim çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, 2008 ÖSS'ye giren 19 mahkumdan 12'sinin açık öğretim fakültelerine kayıt yaptırmaya hak kazandığını belirtti.

Başsavcı Ceylan, "Açık öğretim lisesinde 51, açık ilköğretim okulunda 87, açık öğretim fakültesinde 23 öğrencimiz öğrenim görmektedir" dedi.

Öte yandan, Malatya E Tipi Cezaevi'nde geçtiğimiz yıl 11 ayrı mesleki eğitim dalında açılan 23 kursa toplam 268 mahkumun katıldığı ve bunlardan 225'inin meslek edinme belgesi aldığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız