SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaevinde Ödül Töreni

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen kurslara katılan hükümlüler ile Türkiye şampiyonu olan Badminton takımına ödül verilmesi nedeniyle bir tören düzenlendi. 

Ceza İnfaz Kurumu Konferans salonunda düzenlenen törene; Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muzaffer Sayın, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Erdinç Hakan Özdabakloğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, Cezaevi Müdürü Şerafettin Güngör, TSO Başkan Vekili Sıdık Özdemir ile kalabalık bir topluluk katıldı. 

Cezaevinde açılan Bocce, masa tenisi, dart, resim, bilgisayar, arıcılık, ebru, kadın üst giysileri, fotoğrafçılık, kuaför, boya-badana, kaynakçılık, badminton, terzilik, basketbol, ahşap rölyef ve mobilyacılık kurslarına katılan hükümlü ve tutuklulara belgeleri verildi. 

Ceza İnfaz Savcısı Erdinç Hakan Özdabakoğlu, "Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak iyiliştirme çalışmalarında 2010-2011 eğitim öğretim yılında büyük bir ivme kazandık. Dönem içerisinde açılan 98 kursa hükümlü ve tutuklulara okuma yazma, mesleki eğitim hobi ve spor kursları verildi. Mesleği olmayan hükümlü ve tutukluların meslek sahibi olarak bu kurumdan ayrılmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Okuma-yazma bilmeyen hükümlü tutuklular bu kurumda mutlaka okuma yazma öğreniyorlar. Yine tutuklu ve hükümlüler, boş zamanlarını değerlendirerek hobi etkinliklerine katılıyor ve böylece kurum dışına çıktıklarında ikinci defa suça karışmaları önleniyor" dedi. 

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan ise modern infaz anlayışının bir parçası olarak ceza infaz kurumlarının birer eğitim yuvası haline getirilmesinin amaçlandığını belirterek bu amaca ulaşmak için her türlü çalışmaya ivme kazandırdıklarını ve bireylerin iyileştirme sonrası ıslah olmaları noktasında başarıya ulaşıldığını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız