SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaevinden Çıkmış, Yine Zanlı!..

A- A+ PAYLAŞ

Başkalarının kimlik bilgisiyle kredi kartı çıkartıp sanal pazarlama şirketlerinden alışveriş yapan 3 kişi polis tarafından yakalandı. Zanlılar arasında, geçtiğimiz yıl benzer bir olay nedeniyle yakalanıp tutuklanan 22 yaşındaki U.U.U. adlı şahsın da bulunduğu öğrenildi. Şahısların, internet üzerinden sipariş verdikleri elektronik bir ürünü kargo şirketinden teslim almaya giderken yakalandıkları belirtildi.

POLİS AÇIKLAMASI..
Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan tahkikat ile ilgili olarak; İnternet üzerinden başkalarına ait kredi kart bilgilerini çalarak Sanal Pazarlama Şirketlerinden alışveriş yapan 3 şahıs, yetkili C.Savcılığından alınan talimatları doğrultusunda 26.05.2007 günü yakalanmış, yapılan üst ve ev aramalarında suç ile alakalı;
Sahte kimlik ve sürücü belgeleri,
Başkalarına ait nüfus cüzdanları ve kredi kartları,
Diğer kurumlara ait evrak ve dökümler ele geçirilmiştir.

3 şahıs; haklarında kredi kartlarını kötüye kullanmak, Bankayı aracı kullanarak dolandırıcılık ve Resmi evrakta sahtecilik suçlarından alınan ifadelerine müteakip hazırlanan tahkikat evrakı ve suç delilleri ile birlikte 28.05.2007 günü C.Başsavcılığına mevcutlu olarak sevk edilmişlerdir."

GEÇEN YIL YAKALANMIŞTI..
Yakalanan şahısların arasında, İstanbul ile Malatya polisinin 31 Ekim 2006 tarihin yaptığı Bilişim Operasyonu'nda yakalanan, 8 kişilik şebekenin lideri olarak gösterilen U.U.U. (22) adlı şahısta bulunuyor. U.U.U.'nun, cezaevinde bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edildiği öğrenildi.

Cezaevinde bir süre tutuklu olarak kaldıktan sonra tahliye edilen U.U.U.'nun, 'The Way' (Yol) adlı bir kısa metrajlı film çektiği ortaya çıkmıştı. Filmde U.U.U.'nun kabadayı rolünde oynadığı ve kendisinden para istendiği görülüyor. Filmde rol olan U.U.U., aynı zamanda filmin senaryo yazarı ve yapım sorumlusu olarak da gösteriliyordu. Ve bu film, polisin yaptığı operasyonun ardından ele geçirilmiş, bu film yaygın televizyonların haber bültenlerinde de yayınlanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız