SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cezaevinden Yönetti" İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:28:20
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da 15 kişinin tutuklanması ile sonuçlanan suç örgütü operasyonunda ilginç detay çıktı. Bir çok olayla ilgili suçlanan örgüt liderinin 9.5 yıl kaldığı cezaevinden 4 ay önce çıktığı belirtildi. 
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Özel Yetkili Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özden Doğan'ın koordinesinde; Malatya, Diyarbakır, Mersin ve İstanbul'da eş zamanlı yürüttüğü operasyonda 30 kişi suç örgütü üyesi olma iddiasıyla gözaltına alınmış ve bunlardan 15 şüpheli tutuklanmıştı. 
 
Tutuklanan şüpheliler, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde naklettirmek, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse azmettirmek, nitelikli yağma, nitelikli yağmaya azmettirme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs, kasten yaralamaya teşebbüs, suç işlemek amacıyla kurulan örgütü yönetmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, fuhuş, tefecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla suçlanıyorlar. 
 
Suç örgütünün lideri olarak ileri sürülen S.K.'nin cezaevinde 9.5 yıl kaldığı ve cezaevinden 4 ay önce tahliye olduğu bildirildi. Mahkemede ifade veren S.K.'nin (29), "Ben örgüt lideri olarak suçlanıyorum ancak 9 yıldır cezaevindeyim. Cezaevindeki bir insan bu kadar olayı nasıl yönetir. Cezaevinde ankesörlü telefonla konuşma hususunda her hangi bir kısıtlama yoktu. Cezaevi yönetimi konuşmamız gereken numaraları bizden talep etmiyor, biz de istediğimiz kişi ile konuşuyoruz. Cezaevindeki telefon ile canım sıkıldığından dolayı bir çok kişi ile görüştüm. Ancak içeriklerini hatırlamıyorum, suçsuzum" sözlerini ileri sürdü. 
 
S.K.'nin avukatı ise, "Cezaevinde bulunan ankesörlü telefonlardan yaptığı iddia edilen görüşmelerle ilgili olarak hiç bir şekilde mahkeme kararı bulunmamaktadır" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız