SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cezaevini Sağlam, Muhkem Yapın"

0
Güncellendi - 2016-10-06 19:14:54
A- A+ PAYLAŞ

* Vali Toprak, Akçadağ ilçesinde yapımına başlanılan ve 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan Ceza İnfaz Kurumunun inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Malatya-Kayseri Karayolu ile Güzyurdu Mahallesini birleştiren yol kenarında inşaat çalışmalarına başlanılan ceza infaz kurumu inşaat alanına giderek burada incelemelerde bulunan Vali Mustafa Toprak’a, İlçe Kaymakamı Serdar Demirhan, İlçe Belediye Başkanı Ali Kazgan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, ilgili kurum yetkilileri ve yüklenici firma elemanları katıldı.

Firma yetkilileri tarafından Vali Toprak’a verilen bilgide 525 dönüm arazi üzerine inşaa edilecek ceza infaz kurumunun 250 açık 750 kapalı olmak üzere 1000 kişi kapasiteli olduğu, açık ve kapalı bölümler için Ziyaretçi Binaları, İdari Binası, Teknik Merkezi, İş Atölyesi, Trafo Binaları, Arıtma Tesisi, Su Deposu, Jandarma Binası ve Lojmanlardan oluşan su kuyuları ve güneş kolektörlerinin de bulunduğu modern bir kampüs olacağı bilgisi verildi.

Vali Toprak, arazi üzerinde de binaların yerleşim yer yerleri hakkında da bilgi aldıktan sonra, inşaat alanı yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Malatya-Kayseri Karayolu’nun Malatya Havalimanına irtibatını sağlayan yol üzerindeki çalışmalara da değindi. Elbistan ve Darende ilçelerinden gelip hava limanına daha kısa sürede ve daha rahat ulaşmak isteyen vatandaşların kullanımına sunulmak üzere Büyükşehir Belediyesi tarafından genişletme ve asfaltlama çalışması yapılan bu yol sayesinde yedi mahallenin ve yol güzergâhında bulunan dini amaçlı ziyaret edilen mekânlara da ulaşımın rahatlayacağını söyledi. “Bu amaçla bakanlarımıza, milletvekillerimize, büyükşehir ve Akçadağ belediye başkanımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Yüklenici firma yetkililerine de “Cezaevini sağlam, muhkem yapınız.” diyerek perde beton olacak binanın betonu, demiri, sulanması ile ilgili gerekli talimat ve temennilerini de ileterek denetim ve dikkatlerinin de burada olacağını belirtti.

Son olarak hayırlı ve uğurlu olması dileklerini belirten Vali Toprak, ”Hem Akçadağ’a, hem ülkemize hayırlı olur. Cezaevi yapmak çok hoş gibi gözükmez, ama insanlar olduğu sürece suç olacaktır, suçun karşılığında da ceza mutlaka olmalıdır. Bu manada da buralar daha modernize edilirse buradaki insanlarında ıslah edilmesi, topluma kazandırılmış bir şekilde çıkmasını da sağlamış oluruz. İşin esası budur.” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

akçadağcezaevi1

cezaevi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız