SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cezai Ehliyeti Bulunmadığı İçin..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:29:08
'Cezai Ehliyeti Bulunmadığı İçin..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü, Malatya’da yaşanan cinsel saldırı gerginliği ile ilgili olarak açıklama yaparak, olayın okul bahçesindeki parkta meydana geldiğini ve burada 2 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığını bildirdi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde 04.11.2013 günü saat 15.30 sıralarında ilkokul 2. sınıf öğrencisi 2007 doğumlu erkek B.Ö. ve teyzesinin kızı 2006 doğumlu S.C. okul müştemilatı içerisinde bulunan ancak halka açık olan oyun parkında oynadıkları esnada yanlarına gelen 2002 doğumlu suça sürüklenen erkek çocuk A.Y., oyun oynama bahanesiyle çocuklara yaklaşarak kaydırakların üzerindeki tünel şeklindeki oyuncağın içerisinde çocuklara istismarda bulunmuştur. Yapılan çalışmada A.Y. isimli erkek çocuk temin edilmiştir. Ancak yaşı 12'den küçük olduğu ve cezai ehliyeti olmadığından cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılarak ailesine teslim edilmiştir. Alınan deliller herhangi bir incelemeye gerek kalmadan adli emanete ulaştırılmıştır” denildi.

Emniyetin açıklamasında şu bilgiler yer aldı:

“07.11.2013 günü mağdurların ailelerinin cumhuriyet savcısı ile görüşerek ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı 183 hattını arayarak suça sürüklenen çocuğun niçin tutuklanmadığını sorgulamaya başladığı bilgisi elde edilmiştir. Suça sürüklenen 12 yaşından küçük olduğu anlaşılan ve bu sebeple cezai ehliyeti bulunmayan 07.07.2002 doğumlu A.Y., 06.11.2013 günü çıkarıldığı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca serbest bırakılarak ailesine teslim edilmiştir. Psikolog ve sosyal çalışmacılar nezaretinde, mağdur çocuklar ve ailelerine, ayrıca suça sürüklenen çocuğun ailesine ve çocuğa danışma ve rehberlik hizmeti verilebilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi'ne yönlendirilmiştir.”

Mahallede meydana gelen olaya ilişkin olarak ise şu bilgiler paylaşıldı:

“Ayrıca 07.11.2013 günü saat 21.00 sıralarında kalabalık bir grup tarafından suça sürüklenen çocuk A.Y.’nin ailesinin ikametine kalabalık bir grup tarafından taşlı saldırı yapılmış ve ikametin camları kırılmıştır. Kalabalık grubun dağılması için A.Y.’nin ailesi tarafından havaya tüfekle ateş edilmiştir. Sonrasında olay yerine gelen polis ekiplerince olay büyümeden kontrol altına alınmıştır. Konuyla ilgili 'genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve mala zarar verme' kapsamında adli tahkikat devam etmektedir.”

Bu arada, suçlanan çocuğun ailesinden alınarak başka güvenli bir adrese görüldüğü öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız