SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Cezai Ehliyeti Yok' Raporu..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da emekli astsubay olan babasını 48 bıçak darbesiyle öldüren gence, şizofreni hastası olması nedeniyle cezai ehliyeti bulunmadığı yönünde rapor verildiği bildirildi.

Malatya Merkez Başharık Mahallesi 25. Sokak'ta, 27 Aralık 2006 tarihinde meydana gelen olayda, A.T. (25) evde kimsenin olmadığı bir esnada astsubay emeklisi olan ve Parkinson hastalığına yakalanması sonucu psikolojik rahatsızlık yaşayan babası Abdullah T.'yi (52) 48 bıçak darbesiyle öldürmüştü. Cinayet olayı sonrasında telefonla 155'i arayarak durumu polise bildiren A.T., verdiği ifadesinde, "Evde yalnızdım. Babam, eve girer girmez, 'Sen benim çocuğum değilsin. Sana DNA testi yaptıracağım' diye hakarette bulundu. Ben ise kendisine, 'Ağzından çıkanı kulağın duymuyor mu?' diye karşılık verdim. Babam bıçağı alarak bana saldırdı. Bende babamın elinden bıçağı alarak rastgele vurdum. Daha sonra polisi arayıp olayı haberdar ettim" ifadelerini ileri sürmüştü.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında "Yakın akrabayı öldürme" iddiasıyla dava açılan A.T.'ye avukatı Bayram Özcan'nın talebi üzerine gönderildiği Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde, "Ayrışmamış şizofreni hastası olduğu, işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı ve bu nedenle suç tarihinde suçuna karşı cezai ehliyetinin bulunmadığı, tedavisini gerekli olduğu" şeklinde Sağlık Kurulu Raporu verildiği belirtildi.

A.T.'nin cinayet olayından 45 gün önce psikiyatri uzmanına götürülerek muayene ettirildiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız