SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezalar İçin Kim Ne Dedi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:49:28
Cezalar İçin Kim Ne Dedi?
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da S plakalı araç sahipleri, haksız yere ceza kesildiğini iddia ederek tepki göstermelerinin ardından, Malatya Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin'in öncülüğünde Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile bir araya geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya Emniyet Müdürülüğü ise 'Telefon İhbarı' üzerine harekete geçildiğini ve 4925 sayılı Yasaya göre cezaların kesildiğini belirtti. Karayolu taşıma faaliyetlerinin Yasa'da belirtilen yetki belgeleri ile yapıldığına vurgu yapılan Emniyet açıklamasında, Ulaştırma Bakanlığı'nın Genelgelerine internet üzerinden herkesin ulaşabileceğine dikkat çekildi. 
 
"Çakır'a Tavrımız Yok"
 
Minibüsçü esnafı olarak Belediye Başkanı Çakır'a herhangi bir tavırlarının olmadığını söyleyen MESOB Başkanı Şevket Keskin, “ Orda bir anlaşmazlık söz konusuydu. Bu yazılan cezaların belediyeyle hiçbir ilgisinin, alakasının olmadığını defalarca kez arkadaşlarımızla görüştük. Onun için arkadaşlarımızla, şoför esnafımızla beraber gelip hem başkanımızla bu mübarek günde kendilerini ziyaret etmek hem de esnaf sanatkarın, başta da şoför esnafın sıkıntılarını başkanımıza aktarmak için geldik. Bu güzel günde bu akşam saatinde bizi kabul ettiği için şahsım ve esnafım adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Esnafımız ahilik kültüründen gelen bir gelenekle gelmiştir. Tabi ki biz büyük bir camiayız. İçerimizde belki insanların böyle can sıkıntısından değil de geçim, ekonomik sıkıntısından dolayı biraz sıkıntı yaşamıştır. Özellikle yazılan cezaların çok büyük bir miktar olduğunu, o cezaların da yanlış anlaşılmadan dolayı arkadaşlarımızın servis götürdüğünü, o servisin de okul servisi olduğunu; okul servisini de tamamen anlatmadığımızdan dolayı ceza yazılmıştır. Bu cezayı da yargıya götüreceğiz. Bu ziyaret vesilesiyle bütün İslam Alemi’nin mübarek kandilini tebrik ediyorum. Başkanımıza da bizleri kabul ettiği için kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Minibüscüler Esnaf Odası Başkanı Arif Kiras ise, “Arkadaşlarımızla görüştük, bugün de toplantı yaptık.Sorunlarımızı da dosya halinde size takdim ediyoruz. Bazı ufak tefek sorunlarımız, sıkıntılarımız var. Esnaf adına çözeceğiniz kanaatimiz var. Seviyoruz sizleri. Çok sağolun, teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
 
 "Bizim Sınırımızda Olmadı"
 
Yaşanan sıkıntının Malatya Belediyesi sınırlarının dışında olduğuna vurgu yapan Başkan Çakır, “Hangi sektörde olursa olsun, hangi meslekte olursa olsun esnaflarımızla hep diyalog halindeyiz. Hem Şevket başkanımız olsun hem diğer oda başkanlarımız olsun veya sivil toplum kuruluşlarımız olsun birçok çalışmamızda, yaptığımız görüşmelerle, toplantılarla da onların görüşlerine de her zaman açık olduğumuzu, görüşmelere önem verdiğimizi vurguluyoruz. Yayınlanan bir Bakanlık genelgesinden dolayı; mücavir alanın dışıyla ilgili yaşanan bir sıkıntı var. Bunun tamamen belediyemizin uygulamalarının dışında olduğunu, belediyemizin almış olduğu kararlardan dolayı böyle bir sürecin olmadığını  daha önce de açıkladık. Dolayısıyla bizim esnaflarımızla ilgili almamız gereken bir karar, yapmamız gereken bir düzenleme varsa bunları zaten daha önceki süreçte olduğu gibi yine dikkate alacağız. Esnaflarımızla istişareler yaparak, yardımcı olmamız gereken bir konu varsa bize düşen ne varsa her türlü desteği, yardımı vermeye hazırız. Bunu daha önce de ifade ettik, yine bir kez daha da ifade etmiş oluyoruz.”dedi. 
 
Emniyet ; 'İhbar Yapıldı"
 
Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak basın kuruluşlarına geçilen açıklama şöyle:
 
"Emniyet Müdürlüğümüz Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından, 19.05.2012 günü saat 09:20 ve 10:00 sıralarında, Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü hattına yetki belgesiz yolcu taşımacılığı yapan araçlarla ilgili yapılan telefon ihbarları neticesi durdurulan araçlardan 3 adet Malatya tescilli “S” plakalı araca, 1 adet Elazığ tescilli “S” plakalı araca 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununun 26/a maddesine istinaden cezai işlem uygulanmıştır.
 
31.10.2011 tarihli Ulaştırma Bakanlığının 16 sayılı Genelgesi uyarınca tahditli (S) servis plakalı araçların Belediye mücavir alanı dışına taşıma faaliyetinde bulunması mümkün bulunmamaktadır. Ulaştırma Bakanlığı Genelgeleri internet üzerinden herkesin ulaşabileceği şekilde online olarak yayınlanmaktadır. Ülkemizde karayolu taşıma faaliyetleri 4925 sayılı Taşıma Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen yetki belgelerine sahip araçlar tarafından yapılmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız