SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezası Büyük!

A- A+ PAYLAŞ

Ölçü ve tartı aletleri müracaatını yapmayanlara 5 bin 600 TL'ye kadar ceza kesildiği bildirildi.

Malatya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, makamında yaptığı basın açıklamasında, "Ölçü ve tartı aletleri sahipleri, ölçü ve tartı aletlerinin 2009 yılına ait periyodik müracaatlarını 1 Ocak -28 Şubat 2009 tarihleri arasında il müdürlüğümüze yapmaları gerekmektedir" dedi.

Zamanında müracaatlarını yapmayanlar hakkında 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, ölçü aletine başına 560 TL ile 5 bin TL arasında idari para cezası uygulanacağına dikkat çeken Yumrutepe, "Akaryakıt ve LPG istasyonları, 2 bin kilogramdan yüksek çekerli kantarlar, yüksek çekerli araç baskülleri, hassas elektronik terazisi olan eczaneler ve market terazisi olanlar 28 Şubat'a kadar müracaat edebilecekler" ifadelerini kullandı.

Bu arada, bakkaliye gibi küçük işletmelerin ve sebze hali esnaflarının ise Malatya Belediyesi Ölçü Ayar Memurluğu'na başvuracakları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız