SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezası 'Muhtar Tokatı' mı?!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:22:27
Cezası 'Muhtar Tokatı' mı?!.
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ilçesinde eşini başına demir sopa ve çekiş ile vurarak öldüren ve ardından ise çay demleyerek içen katil zanlısı için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından verilen ve şahsın işlediği suç nedeniyle cezalandırılamayacağı hükmünü gerektiren “Cezai ehliyeti yoktur” raporuna itiraz edilerek raporda, sanığa konulan teşhisin yazılmadığı belirtildi. Cinayet zanlısı yeniden müşahade ve rapor için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Hekimhan İlçesinin Basak Mahallesinde (köyünde) 8 Nisan 2014 tarihinde gece saat 02.00 sularında  yaşanan olayda İsmail Çalışkan (58) adlı şahıs, eşi Fatma Çalışkan’ı (44) önce demir sopa ile ardından ise çekiç ile vurarak öldürmüştü. Katil zanlısı eşini öldürdükten sonra kanlar içinde kalan kadını evde bırakarak gitmiş ve talihsiz kadın olay yerinde ölmüştü. Fatma Çalışkan’ın kesici alet ve çekiç tarzı alet ile kafasına aldığı çok sayıda darbeye bağlı beyin kanaması ve kafa travması neticesinde öldüğü tespit edilmişti. Olayın tek görgü tanığı olan evin kızı ise babasının cinayetten sonra çay demleyerek kahvaltı yaptığını mahkemede söylemişti.

CİNAYET ZANLISI İÇİN: CEZA VERİLEMEZ RAPORU

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki cinayete ilişkin davanın son duruşmasında, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilen cinayet zanlısı İsmail Çalışkan için “Cezai ehliyetinin bulunmadığı” raporu verildiği belirtildi.

Bunun üzerine söz alan mağdur Avukatı Yasemin Hamamcı, “Hazırlanan raporu kabul etmiyoruz. Rapor çok yüzeyseldir. Biz cezai ehliyetinin bulunduğunu düşünüyoruz.  Raporda konulan teşhis dahi yazılmamıştır. Yeniden rapor aldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

SAVCIDA YENİDEN RAPOR İSTEDİ

Duruşma savcısı ise, rapor üzerine cinayet zanlısının olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini talep etti.

Mahkeme Heyeti ise, cinayet zanlısının suç tarihinde cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verildi.

Mahkemedeki duruşma sonrasında cinayet zanlısı İsmail Çalışkan’ın İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği ve cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için yeniden rapor istendiği öğrenildi.

"OLAYDAN SONRA MUHTAR KULAĞIMA VURDU.."

Cinayet zanlısı İsmail Çalışkan, 24 Mart 2015 tarihinde mahkemedeki duruşmada, duruşma savcısının Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilmesi talebi ile ilgili olarak, “Benim her hangi bir rahatsızlığım yoktur. Sadece olaydan sonra muhtar kulağıma vurduğu için kulağımda rahatsızlık vardır. Biz bu dünyada namusumuz için yaşarız. Eşim beni aldatmıştır” ifadelerini kaydetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız