SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezaya Ne Sebep Olmuş?

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:29:11
Cezaya Ne Sebep Olmuş?
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da kulüp basın sözcüsü Enes Perçin, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kulübe, “Stadyuma usulsüz seyirci alınması” gerekçesiyle verilen 13 bin TL para cezasına tepki gösterdi. 

Perçin, İnegölspor ile 3 Kasım Pazar günü oynadıkları karşılaşmada 10 bin 500 adet bilet bastırdıklarını kaydederek, “3 Kasım pazar günü oynanan Yeni Malatyaspor-İnegölspor müsabakasında PFDK tarafından kulübümüze 'stada usulsüz seyirci alınması' gerekçesi ile 13 bin TL para cezası kesilmiştir. Olayın bu şekilde kamuoyunda algılanması nedeniyle aleyhimize bir takım tepkiler doğmuştur. Fakat kamuoyu tarafından yanlış bilinen bazı konuları burada açığa kavuşturmamız gerekiyor. Kulübümüz tarafından maçın yoğun ilgi göreceği tahmin edildiğinden 10 bin 500 adet bilet bastırılmıştır. Stat içerisinde maraton tribününün sol kısmındaki kale arkasına bilet bastırmamıza rağmen Malatya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bizimde bir türlü anlamlandıramadığımız nedenlerden dolayı tribün kapılarını açtırmaması nedeniyle birçok biletli ve kombinesi olan taraftarımız diğer tribünlere akın etmiştir. Bunun sonucunda bazı yerlerde izdihamlar oluşmuştur ve birçok taraftarımızda maç biletleri ve kombineleri olmasına rağmen maçı izleyememişlerdir” dedi.

“İSTENEN ŞARTLARI YERİNE GETİRMEMİZE RAĞMEN SIKINTI YAŞANDI”

Kendilerinden istenen şartları yerine getirmelerine rağmen yaşanan sıkıntılardan dolayı üzgün olduklarını ifade eden Perçin, şunları söyledi: 

“Bileti ve kombinesi olmasına rağmen stada giremeyen taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Bu konuyu ilgili Emniyet Müdür Yardımcımıza defalarca iletmemize rağmen ve kendisinin de bizden istemiş olduğu şartları yerine getirmemize rağmen kale arkasındaki tribün kapılarını bir türlü açtıramadık. Kulüp yöneticilerimizin tüm çabalarına rağmen maalesef bu sıkıntılar yaşanmıştır. Bütün bu olanlar neticesinde de birçok seyircimiz hem maça girememiştir hem de bin bir güçlükle idare ettiğimiz kulübümüz 13 bin TL para cezasına çarptırılmıştır. Birlik ve beraberliğimizin ortak paydası olan Yeni Malatyasporumuz'un bu tip engellerle karşılaşıyor olması bizleri derinden üzmüştür. Gerek siyasilerimizin gerek bürokratlarımızın ve gerekse de tüm futbol kamuoyunun bizlere destek olması çağrısını bir defada daha vurgulamak istiyor, bu tip sıkıntılarla yeniden karşılaşmamayı ümit ediyoruz.”

Bu arada, Malatya İnönü Stadı'nın toplam seyirci kapasitesinin 10 bin 411 olmasına ve kombine biletliler de bulunmasına rağmen, İnegöl maçı için 10 bin 500 bilet bastırıldığı açıklaması ilginç bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız