SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezayı Bağış Ödeyecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:51:57
Cezayı Bağış Ödeyecek
A- A+ PAYLAŞ

AB Bakanı Bağış,''Oğlum bak git sözü, bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştur. Para cezasını üstleneceğim'' dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu'nu bakanlıkta kabul etti. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk seçilmiş kamu denetçisini ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirten Bağış, bu kurumu çok önemsediklerini söyledi.  

"AB süreci bizim özümüze dönme sürecidir" diyen Bağış, "Bizde insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı olmuştur. Şu anda AB sürecinde ülkemizde insanların haklarının, hukukun geliştiği bir süreci geliştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

Mehmet Nihat Ömeroğlu da temel hedeflerinin birlik ve sevgi odaklı bir yönetim anlayışı olduğuna dikkati çekti. Ömeroğlu, kurumun fonksiyonunu üç kelimeye "Gün ışığında yönetim" diye özetledi.  

Kabulde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Egemen Bağış, 22. faslın açılmasıyla ilgili süreç hakkında bilgi verdi. 

Fransa'nın olumlu beyanlarından sonra hazırladıkları taslak eylem planını gayriresmi şekilde komisyona ilettiklerini aktaran Bağış, şöyle konuştu:

"Komisyon bu taslak üzerinde yorumlarını yaptı. Dün itibariyle de resmi taslak planımızı komisyona iletmek için arkadaşlarımız çalışmalarını başlattı. Şu anda üye ülkelerden gelecek olan yorumları değerlendirmeye aldıktan sonra, cuma günü komisyona resmi olarak iletmiş olacağız. Prosedür başlayacak. Zannediyorum Haziran ayı içinde faslın açılmasını sağlamış oluruz."  

"22'den sonra 23 geliyor" diyen Bağış, 23. faslın açılmasındaki kriterlerden olan kamu başdenetçilik kurumunun oluşturulduğunu hatırlatarak, "AB, bu konuda şımarık tavırlarıyla bilinen ülkeleri ikna eder. Faslın açılmasını engelleyen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi de ümit ediyoruz ki AB müktesebatına aykırı davrandığının farkına varır ve 22'den sonra 23 ile 24'e gereken adımları atarız" diye konuştu. 

İlham kaynağı olan "oğlum bak git"in para cezasını ödeyecek 

Bağış, bir temizlik görevlisinin aldığı adli para cezasını ödeyeceği şeklindeki haberlerinden hatırlatılması üzerine, kendisine ilham kaynağı olan işçinin aldığı para cezasını ödeyeceğini kaydetti. 

"Temizlik işçimizin defalarca uyarmasına rağmen kendisine hakaret eden bir afacana tatlı sert bir abilik yapması sonucu aldığı para cezası gerçekten düşündürücüdür" diyen Bağış, görüntüleri izleyince üzüldüğünü anlattı.  

Bağış, temizlik işçisiyle ilgili başka bir ortak noktası olduğunu vurgulayarak, onun kullandığı sözün kendisine ilham kaynağı olduğundan bahsetti. Bağış, "'Oğlum bak git' sözü, ülkemize, değerlerimize, inancımıza hakaret eden ırkçı ve faşist bir Hollandalı Avrupa Parlamentosu üyesine karşı o cevabı vermeme ilham kaynağı olmuştur. O yüzden ben bu cezayı duyunca, benim çıkışı yapmama ilham kaynağı olan temizlik işçisi kardeşimizin o para cezasını üstlenmemin doğru olacağını düşündüm. Eğer böyle bir ceza varsa o cezanın maddi külfetini üstlenme hazırım. Kendisiyle iletişime geçildi, süreci takip ediyoruz" dedi. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız