SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cezmi Kartay ve 'Çalışan' Kadınlar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kentteki eğlence merkezlerinin bulunduğu Cezmi Kartay Caddesi'ndeki denetim ve güvenlik önlemlerini arttıracaklarını söyledi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, gazino ve birahanelerin bulunduğu Cezmi Kartay Caddesi'ne giderek, buradaki esnaflarla, eğlence yeri işletmecileri ile görüştü. Gazino sahipleri, caddedeki asayişi birahanelerin bozduğunu iddia ederek, birahanelerin 15 ile 30 bayanı çalıştırdığını, ancak denetimlerde bayanları ya garson olarak yada müşteri olarak gösterdiğini ileri sürdüler.

Buradaki çalışanlara karşı SSK'nın ve Bölge Çalışma Müdürlüğü'nün denetimlerde etkisiz kaldığını belirten gazinocular, "Bayanların birahanelerden çalıştırılması engellensin. Birahanede 30-40 tane bayan çalışabilir mi? Madem ki garson olarak çalıştırıyorlar, o zaman sigortasını göstersinler. Birahanelerde çalıştırılan kadınlara fuhuş yaptırılıyor. Birahaneler bizim işimizi de bitirdi" iddiasında bulundular.

Emniyet Müdürü Kahya da gazinoculara, "Yaşı küçükleri mekanlarınıza almayın. Sigortasız işçi çalıştırmayın. 30 tane bayan çalıştırıldığını duyuyorum" dedi.

Çevredeki esnaflarda Emniyet Müdürü Kahya’ya şikayetlerini aktararak, "Birahaneye getirilen bayanlar saat 18.00 oldu mu neredeyse anadan doğma sokakta geziyorlar. Ailemiz bile sokağa gelemiyor. Birahanelerde saat 18.30 oldu mu davul zurna çalıyorlar. Belediye gelip kontrol etmiyor. Müşterilerimiz gelmiyor. Bayanları garson olarak gösteriyorlar ama garsonluk falan yapmıyorlar. Bayanlar sokakta gezip birahaneye müşteri götürüyor. Bayanlar, birahanelerin balkonuna çıkıp teşhircilik yapıyor. Biz daha çok birahanelerden şikayetçiyiz " şeklinde konuştular.

İncelemesinin sonucunda basın mensuplarına açıklamada bulunan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Esnaflar, Cezmi Kartay caddesinin taşınmasını istiyorlar. Mekan sahiplerinin hepsi değil ama bir kısmı da taşınmak istiyor. Denetimleri sık sık yapacağız. Çok yönlü denetimlerimiz artacak. Diğer kurumlarda gelerek bizimle birlikte denetimlerde bulunacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız