SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÇGD'de Başkan Değişti

A- A+ PAYLAŞ

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Malatya Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu yapılarak, başkanlığa Mazlum Köse seçildi.

ÇGD Malatya Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu dernek binasında yapıldı. Açılış ve yoklama ile başlayan genel kurulda, divan başkanlığına Türk-İş Genel Başkan Danışmanı Servet Akbudak seçildi.

Servet Akbudak, yaptığı konuşmada, son dönemde ülkemizde ve dünyada basına yönelik çok ciddi saldırıların olduğunu belirterek, "Ülkemizde 57 gazeteci hapishanede tutuklu veya hükümlü olarak bulunuyor. Bu tutuklamalarla birlikte Çin ve İran'ı da geride bırakarak, birinci sıraya oturduk. İleri demokrasi kavramının dillendirildiği bir süreçte maalesef basın özgürlüğü açısından çok geri bir pozisyondayız" dedi.

Daha sonra konuşan ÇGD Malatya Şube Başkanı Bülent Kutlutürk ise Türkiye'de basına yönelik engellemelerin iyice arttığı bir dönemde ÇGD Malatya Şubesi'nin Olağan Genel kurulunu topladıklarını belirterek, şunları söyledi: "Eskiden kitaplar toplatılarak yakılırdı, gazetelerin sütunları boş çıkardı. Ancak o dönemlerde bir kitabın taslağının toplatıldığını, basılmayan kitaptan dolayı gazetecilerin tutuklandığını hatırlamıyorum."

ÇGD Malatya Şube Başkanlığı'na seçilen Mazlum Köse ise konuşmasında, "Çalışanların sorunlarını, kendi sorunlarını gibi gördükleri için aynı çatı altında bulunuyoruz. Yeter ki çalışanların sorunlarını kendi sorunları olarak kabul etsinler. Malatya'daki basın çalışanları çok zor şartlar altında çalışıyorlar" diyerek, bugüne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı ÇGD Malatya Şube Başkanı Bülent Kutlutürk'e çok teşekkür etti.

ŞUBE BAŞKANLIĞINA MAZLUM KÖSE SEÇİLDİ
Yapılan konuşmalardan sonra ÇGD Malatya Şubesi Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Onur Kurulu üyeleri ile Üst Kurul delegelerini belirledi. Tek liste ile yapılan seçimde yönetim kuruluna Mazlum Köse, Cemal Aslan, Bülent Kutlutürk, Güler Hazar ve İbrahim Ulutaş seçildiler. Genel kurulun ardından görev dağılımı yapmak üzere toplanan Dernek Yönetim Kurulu, şube başkanlığına Mazlum Köse'yi seçti.

Diğer yandan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin seçiminin de bu ay sonuna doğru yapılmasının beklendiği bildirildi. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı'nı yürüten Haydar Karaduman dışında aday beklenmiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız