SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ÇGD'den Kınama

A- A+ PAYLAŞ

Çağdaş Gazeteciler Derneği Malatya Şubesi, Muhtarlar Derneği'nin kongresi sırasında, hükümeti eleştiren Polatbaş'a yanıt vermeden önce basının görüntü almasını engellediğini öne sürdüğü AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ı kınadı.

Dernekten yapılan açıklama şöyle:

"Ülke genelinde basın özgürlüğüne yönelik engellemelerin iyice arttığı son günlerde yaşanan gelişmeleri kaygıyla izlerken, bunun yansımalarını ne yazık ki ilimizde de yaşıyoruz.

Gazeteler için boykot çağrılarının yaşandığı, gazetecilere “neyi nasıl yazması gerektiği” yönünde tehdit dolu ifadelerin kullanıldığı bir dönemde, Malatya’da gazetecilere yönelik engellemelere bir yenisi daha eklendi.

Hatırlanacağı üzere, Şubat ayında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Malatya Belediyesi’ni ziyareti sırasında, görevini yapan meslektaşımızın sorduğu soruyu “Senin derdin ne?” şeklinde azarlayan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, gazetecilere yönelik tehditkar tavrını sürdürüyor.

Aynı milletvekili, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Malatya Şubesi’nin genel kurulunda hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanı olan Bayram Polatbaş’a yanıt vermeden önce gazetecilere dönerek, “Bana cevap hakkı doğdu, ama kameralarınızı kapatın” diyerek gazetecilerin görüntü almasını engellemiştir. Görevini yapacağını ve görüntü alacağını söyleyen derneğimizin bir üyesini ise “Eğer çekersen külahları değişiriz” sözlerini sarf etmiştir.

Milletvekilinin bu engellemesi nedeniyle Polatbaş ile aralarında yaşanan tartışmalar ve hakaret sınırlarını zorlayan diyaloglar Malatya kamuoyundan gizlenmiştir. Sayın Çalık, gazetecilerin görev yapmasını engelleyerek halkın orada yaşanan gerçekleri öğrenmesinin de önüne geçmiştir.

Milletvekilinin bu tavrı, halkın haber alma hakkına yapılmış doğrudan bir müdahaledir. Şubat ayında bir meslektaşımızı azarlayarak basını sözüm ona hizaya getirmeye çalışan bu milletvekilini uyarmıştık, ancak görülen o ki sayın milletvekili ne eleştirilere, ne uyarılara ne de basın özgürlüğüne tahammül edememektedir.

Söylenecek söz bulmakta güçlük çektiğimiz Sayın Çalık’ı bir kez daha kınarken, dikta rejimlerinde olabilecek tek sesli, iktidarın resmi yayın organı gibi bir medya ve iktidar partisinin askerleri gibi davranacak gazeteciler yaratma sevdasından bir kez daha vazgeçmeye çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız