SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Adıyaman'da Başkan Seçemedi

0
Güncellendi - 2015-12-30 01:54:15
CHP Adıyaman'da Başkan Seçemedi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanlığı 35. Olağan Genel Kurulu'nda yarışan 3 adaydan 2’si eşit oy aldı.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen CHP Adıyaman İl Başkanlığı 35. Olağan Genel Kurulunda adaylar birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Üç adayın yarıştığı genel kurulda, iki adayın oyları eşit çıkınca, başkanı kura belirleyecek.

Gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığı Adana Milletvekili ve TBMM Divan Katibi Elif Doğan Türkmen yaptı. Kongreye CHP’lilerin yanı sıra AK Partili Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Partili İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan, Ticaret ve Sanayi Odası Mustafa Uslu da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede bir çok kişi kürsüde konuşma yaptı. Kongrede mevcut Başkan Abuzer Tanrıverdi (fotoğrafta soldaki), Mehmet Yıldırım (fotoğrafta sağdaki) ve Deniz Çakmak Başkanlık için aday oldu. Kongrede geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden CHP Besni İlçe Başkanı Hüseyin Keleş, anıldı.

Adaylardan Abuzer Tanrıverdi konuşmasında, bölgede yaşanan olaylara değinerek, “Bizler bu ülkenin onurlu insanları olarak, halkımızın birliği, Ülkemizin bütünlüğü ve eşit koşullarda bir arada kardeşçe yaşamı savunanlar olacağız. Bizler CHP’nin geleceğini temsil edecek, nitelikli, çalışkan, dürüst, birikimli, siyaseti çıkarları için değil, katılımcı, devrimci, demokrat düşünce ve anlayışa sahip, ilkeli üyelerin güç ve eylem birliğini savunmaktayız” diye konuştu.

Diğer aday Deniz Çakmak ise konuşmasında, “CHP’nin ihtiyacı olan toplantı salonunu yapacağım ve ismini Rahmetli Hüseyin keleş ismini vereceğim. Adıyaman’da kan kaybeden, seçim kaybeden bir CHP hepimizin içini acıtıyor. Bu yola ilimizde CHP’yi güçlü kılmak için yola çıktı. CHP’yi büyütme çabasında olacağız” şeklinde konuştu.

Mehmet Yıldırım ise, “CHP bu kongre ile kazanacaktır. Partimizin bölünme sorunları yaşamaktadır. Bu sorunları çözmek için buradayım. 45 yıldır bu partinin çeşitli kademelerde görev aldım. Bu güne kadar partime ihanet etmedim, bundan sonrada etmeyeceğim. Ülkemiz zor bir süreçten geçmektedir. Ülkemizin bu zor süreci geçirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrasında seçime geçildi. Seçimde 178 delegeden 173’ü oy kullandı. Oylama sonrasında mevcut Başkan Abuzer Tanrıverdi 59, Mehmet Yıldırım 59, Deniz Çakmak 53 oy alırken, 2 oy geçersiz sayıldı. Her iki adayın eşit oy alması nedeniyle CHP’nin yeni başkanı belirlenemedi. Tüzüğe göre iki günlük itiraz süresinden sonra, yapılacak kura çekimi ile CHP’nin yeni başkanı belirlenecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız