SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Akçadağ İlçe Divanı Toplandı

0
Güncellendi - 2016-03-14 17:47:24
CHP Akçadağ İlçe Divanı Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçadağ ilçesi Genişletilmiş İlçe Divan Toplantıları gerçekleştirildi.

CHP Akçadağ ilçe binasında düzenlenen toplantının açış konuşmasını yapan CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak, saldırının kabullenebilecek bir olay olmadığını söyledi. Aslan terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifa diledi. Divan toplantısını yine bir patlamanın gölgesinde yaptıklarını belirten CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “7 Haziran ile başlayan bir süreç var, 9-10 aydır hiç bir toplantımızı hiçbir etkinliğimiz ağız tadıyla yapamadık. 1 Kasım seçim çalışmalarını yine terörün, katliamların gölgesinde gerçekleştirdik. Dün yine Ankara'da son 5 ay içerisinde üçüncü büyük katliam yaşandı. Dünyada bunun bir örneği yok. Dünyanın hangi başkentinde beş ayda üç katliam yaşandı bugüne kadar. Türkiye nasıl böyle bir hale geldi, nasıl böyle bir ülke oldu gerçekten anlamaktan zorlanıyoruz. Çünkü Türkiye bunu hak etmiyor. Maalesef öyle bir hale geldik ki başkentin göbeğinde bombalar patlıyor ve kimse sorumluluk üstlenip bir tek adım atmıyor. Dolayısıyla bu katliamlar bile normal hayatımızın bir parçası haline getirilmeye çalışılıyor. Daha önceki katliamlarda da söyledik, artık şehit haberleri bizlere normal gelmeye başladı. Günde 30 tane 30 tane insanların öldüğü katliamlar bile topluma neredeyse normal gelmeye başladı. Böyle olağanüstü bir durum var, bu olağanüstü durumu kabul etmek mümkün değil” şeklinde konuştu.

Uzun süre kaç kişinin öldüğünü ve yaralandığını öğrenemediklerini belirten Kiraz, “5 ay içerisinde Ankara'da üçüncü büyük katliamı yaşadık. Bir sürü insanımızın ailesi perişan bir durumda. Türkiye’nin tümü sokağa çıkamaz bir hale geldi. ‘Malatya’da, Elazığ'da ve bölgede bomba yüklü araçlar var’ söylentisi halk arasında konuşuluyor. Tabi sokağa çıkmaktan hepimiz korkar bile hale gelmişiz. Kızılay’ın göbeğinde, otobüs duraklarının olduğu bir yerde Ankara’da, başkenttin merkezinde olan bir katliam var. Dolayısıyla her yerde bu katliam bizleri yakalayabiliyor. Kabul edilebilir bir süreç değil. Biran önce birilerinin sorumluluk üstlenmesi gerekiyor. Birilerinin mutlaka istifa etmesi gerekiyor. Artık bu sürdürülebilir bir durum değil. Terörden ve kandan beslenen kim varsa biz lanetliyoruz. Terör nereden gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Ama Türkiye'de yaşanan bu anormal durumun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bunun için de hükumetin mutlaka adım atması gerekiyor, o bakanların akşam çıkıp o bilgileri vereceğine utanç duyup istifa etmesi gerekirdi. Bu saat olmuş yine diğer katliamlarda olduğu gibi ‘Biz büyük bir ülkeyiz bunların üstesinde geliriz. Bunlara teslim olmayacağız’ deniliyor. Tamam da burada güvenlik zafiyeti varsa istihbarat zafiyeti varsa birilerinin bir noktada bedel ödemesi gerekiyor. Bütün değerlendirmelerimizi, toplantılarımızı 10 aydır terör gündeminin gölgesinde yapıyoruz. Bugün bu toplantıda farklı şeyler konuşacaktık. Ama yine bir katliamın gölgesinde böyle bir ortamda toplantımızı gerçekleştirdik. Ankara’da ki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kiraz, geçtiğimiz günlerde Akçadağ'da yaşanan dolu yağışına da değindi. Kiraz, “Akçadağ, bir kaç gün önce yine bir dolu felaketi ile karşılaştı, bu anlamda vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Akçadağ, Malatya kayısının dörtte birini üreten bir ilçemiz. Her yıl kayısıyı ya dolu vuruyor, ya don vuruyor ama bir çözüm getirilmiyor. Tarsim’e birçok vatandaş sigorta yaptıramamış. Bir şeylerin düzelmesi gerekiyor. Tarsim’den kaynaklı birçok sorun var. Tarsim’de çiftçinin lehine bir takım düzenlemeler yapılması şart. Primler yüksek, üreticinin önemli sorunları var. Bu sorunların bir an önce giderilmesi gerekiyor” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız