SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP Aynaya Baksın"

0
Güncellendi - 2016-01-17 16:24:43
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sözleri hakkındaki değerlendirmesinde, “Esasında Sayın Cumhurbaşkanımıza CHP, ‘diktatör’ diyecekse, dönüp kendi aynalarına bakmaları gerekiyor. Aynada kendi yüzlerine bakmaları gerekir, kendi tarihlerine bakmaları gerekir” dedi.

Gümrük ve Ticaret bakanı Bülent Tüfenkci, AKP İl Başkanlığında partili ilçe belediye başkanları ile yaptığı toplantı öncesinde AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’yı ziyaret etti. Ziyarete AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da katıldı.

AK Parti İl Başkanı Kahtalı,  “Sayın bakanımıza zaman ayırıp teşkilatımızı ziyaret etmiş olmasından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Sayın bakanımız evvelki gün Diyarbakır Çınar’daydı, dün Mersin’deydi, bugünde Malatya’da. Gayretlerinden dolayı da, ayrıca Malatya milletvekili olmuş olmasından dolayıda bizi gururlandırdığını bir kez daha ifade etmek istiyorum”  dedi.

“SIKINTILARI EN AZA İNDİRMEYE GAYRET GÖSTERDİK”

b75aab95-1225-4579-a149-f591b4ce33dfZiyarette konuşan Bakan Tüfekci, “Malatya özellikle Güney ve Doğu Anadolu’da bulunduğu konum itibariliyle bölgenin gelişmişliğini tamamlamaya en yakın aday illerimizden birisi. Özellikle 64. Hükümette yer alan programlarda Malatya’yı en iyi şekilde yararlandırma noktasında ve Malatya’mızın yıllardan beri kronikleşmiş bazı sorunlarını çözme noktasında teşkilatlarımızla beraber neler yapabiliriz, özellikle ilçe belediye başkanlarımızın karşılaştıkları sorunlar, varsa projeleri, bunları teşkilatlarımızla beraber takip ederek kısa sürede hizmete dönüştürme noktasında neler yapabiliriz bugün bunun istişaresini yapmak için gelmiş bulunuyoruz. Tabi Türkiye’nin içinde geçtiği kritik dönem kritik süreç Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yürütülen terörle mücadele ve bu mücadelenin getirmiş olduğu bir takım olumsuz yansımalar bütün Türkiye ekonomisine olduğu gibi Malatya ekonomisine de yansıyor. Özellikle Rusya Hükümeti ile çıkan uçak krizi ve akabinde Rusya’nın koymuş olduğu ambargolar neticesinde bir takım ilk başta sıkıntılar oluşmuşsa da hükümetimizin almış olduğu tedbirlerle ki gerçekten başarılı tedbirler aldı, yeni pazarlar ve yeni imkanlarla beraber, destek ve yeni imkanlarla beraber üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın sıkıntılarını en aza indirmeye gayret gösterdik” ifadelerini kaydetti.

“PAZAR ÇEŞİTLENDİRMESİNE GİTMEMİZ GEREKİYOR”

Tüfenkci şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi bütün küresel pazarlarda bir daralma yaşanıyor. Krizler bize şunu gösterdi ki, esasında Türkiye olarak bizler tek pazarlarla, ihracatta tek pazarlara bağlı kalmamamız gerekiyor. Pazar çeşitlendirmesine gitmemiz gerekiyor.  Pazar çeşitlendirmesine giderken de yeni pazarlara uygun üretim yapmamız gerekiyor. Onun için Ar-Ge faaliyetlerine önem vermemiz gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Ar-Ge ile ilgili Bakanlar Kurulu’nda yeni bir tasarıyı meclis’e sevk etmiş bulunuyoruz. Umarım kısa sürede yasallaştır ve özellikle sanayicimizin ve üretin insanımızın daha fazla inovasyona yönelik, daha fazla yenilikçi ürünler çıkartarak değişen piyasalara uygun üretim tiplerini belirlemiş olurlar. Biz istiyoruzki, ticareti kolaylaştırarak, güvenleştirerek ülkemizin refah payını arttırmak, küresel refah pastasından insanlarımızın daha fazla pay alması için özellikle gümrükleri hızlandırarak ve gümrüklerdeki bir takım sıkıntıları en aza indirerek ihracatçımıza yardımcı olup, bu sıkışan piyasada ihracatçımızın bir nefes almasını istiyoruz. Bunun içinde bakanlık olarak çalışmalarımıza hız verdik. İnşallah önümüzde dönem aldığımız kararlarla, alacağımız kararlarla, en azından ihracatçılarımızı umutlandıran ve şevk veren bir sisteme de geçmiş olacağız.”

Bakan Tüfenkci, “Hubur Sınır Kapısı’nda 5 Ocak’tan itibaren ulaşım sağlanmaya başlanmıştı. Esasında kapılarımız 24 saat açık tutacak şekilde faaliyetteyiz. Ancak Cizre ve Silopi’deki operasyonlar neticesinde güvenlik nedeniyle bir takım kısıtlamalar uygulanıyordu. Öyle tahmin ediyorum, Silopi’deki operasyonlar bitmek üzere, Cizre’deki operasyonlarda bittiğinde 24 saat esasına göre bütün ihracatçı ve ithalatçılarımız yol güvenliği sağlanarak geçişleri hızlandırılacak. 5 Ocak’tan bugüne ise sayısal olarak geçişlerin sürekli olarak arttığını görüyoruz” dedi.

“CHP AYNAYA BAKSIN”

Bakan Tüfenkci, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözleri hakkında ise, “Esasında Sayın Cumhurbaşkanımıza CHP, ‘diktatör’ diyecekse, dönüp kendi aynalarına bakmaları gerekiyor. Aynada kendi yüzlerine bakmaları gerekir, kendi tarihlerine bakmaları gerekir. Hiçbir ülkede seçimle gelen bir insanın, özellikle her 4 senede, her 5 senede bir seçimlerin yapıldığı, anayasanın işlediği, muhalefetin olduğu, iktidarın olduğu bir yerde hiçbir zaman Cumhurbaşkanları diktatör olmaz. Sadece şovdan ibaret, ‘ben söyledim, oldu’ denebilecek, ciddiye alınmayacak cümlelerden biri diye düşünüyorum. Şov yapmak için söylenmiştir. Samimi olarak söylese, diktatörler CHP içerisinde kimler, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kimler? dönüp bir baksın, hangi partilerde siyaset yapmış, halkın nezdinde kimler, vicdanlarda kimler diktatör olarak ilan edilmiş? Bir baksın, ondan sonrada gelsin bugün için konuşsun. Eğer demokratik düzen içerisinde ana muhalefet partisi görevini yapıyorsa ve bunu da söyleyebiliyorsa diktatörlükten bahsetmek nasıl bir şey onu da milletin vicdanına bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, daha sonra ilçe belediye başkanları ile birlikte toplantı yaptı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız