SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP Bağımsızlığın Partisidir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:28:44
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya teşkilatı, Partinin 92’nci yıl dönümü münasebetiyle Atatürk ve İsmet İnönü Anıtı’na çelenk koydu. 

Kutlamaya İl Başkanı Enver Kiraz, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Kutlama, Atatürk Anıtına çelenk konulması ve ardından saygı duruşunun yapılması, İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı. Daha sonra CHP’nin kuruluşunun 92. yıl dönümü nedeni ile Malatya İl başkanı Enver Kiraz bir konuşma yaptı. Kiraz, “Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir', yine hemşehrimiz İsmet Paşa'nın 'Namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır' ilkelerinden doğmuştur. Dolayısıyla Atatürk ilke ve inkılaplarının demokrasinin bağımsızlığın barışın en önemli savunucusu mücadelecisi olmuştur. CHP, her zaman söylüyoruz, İçişleri Babakanlığı'na sıradan bir dilekçe verilerek kurulmuş bir siyasi parti değildir. Kökleri Ulusal Kuruluş Savaşı'na, Kuvayı Milliye'ye dayanan, dolayısıyla kuruluşun kurtuluşun partisidir. Bağımsızlığın partisidir” dedi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Kiraz, “Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durumu hepiniz yakından görüyorsunuz. Her gün şehit haberleri ile sarsıldığımız önemli bir dönemden geçiyoruz. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Her zor dönemde CHP kurtuluş olarak hep üzerine düşen görevleri yerine getirdi. Bugün kanı, göz yaşını dindirecek olacak tek parti CHP’dir. Seçimlerden önce daha çok yoksulluk ve yolsuzluktan bahsediyorduk. Ama maalesef onun da önüne geçen olağan üstü durumlarla karşı karşıyayız. Daha çok barış vurgusu yapıyoruz" dedi.

Malatyalılara seslenen Kiraz, sağduyu çağrısında bulunarak Malatyalıların bu provokasyonlara gelmemelerini istedi. 

Konuşmaların ardından İsmet İnönü'nü anıtına çelenk sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız