SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP de Özür Dilemeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:04:30
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, "Parti üyemizin hatasından dolayı biz özür diledik, CHP de başkanını istifa ettirip özür dilemelidir" dedi. 

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretinde, AKP Malatya Gençlik Kolları üyesi Melik Birgin'in CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e hakaret içeren tweeti hakkında şunları söyledi: "19 bin üyeden sadece bir tanesi. Sosyal medya uygun kullandığınızda ilaç, yanlış kullandığınızda zehirdir. Kullandığı cümleyi tasvip etmemiz mümkün değil. İl başkanımız tarafından istifası alındı. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hüseyin Çelik özür diledi. Elim bir tren kazasında kolunu ve bacağını kaybeden bir kardeşimize böyle cümleler kullanılmasını kabul edemeyiz. Melik Birgin özrünü iletti, kullanmaması gereken bir cümle olduğunu bizlere ifade etti."

Diğer yandan, CHP Tekirdağ Gençlik Kolu Başkanı Önay Taşdelen'in twitter hesabından başörtülülere, "Yarın saat 12'de Tekirdağ Tuğlalı Park'ta karakter fukaralarının eylemi varmış.. Kamuda başörtüsünün özgürlüğünü istiyorlarmış.. NANKÖRKÖPEK!!!" hakaretini de değerlendiren Milletvekili Öznur Çalık, "Bu parti başkanının kullandığı kelimeyi ağzıma dahi almak istemiyorum. Sadece bir kişinin yaptığı hatanın özrünü diledik. Ancak, başörtüsü eylemi dolayısıyla CHP'nin gereken hassasiyeti gösterip mutlaka özür dilemesi ve görevden alması gerekiyor. Tek kişi değil, camiayı ilgilendiren bu durumu CHP'nin çözmesi lazım" şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, "Sayın vekilimizin sekreteri aradığında, ziyaretin konusunu sordum, söylemediler. Ancak vekilimizin sürpriz konularda açıklama yapacağını ümit ediyorum" dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise, Başbakan'ın kuvvetler ayrılığı ve erkler konusunda yaptığı açıklamaya, muhalefetin tepki göstermesini değerlendirdi. Tüfenkçi, "Erklerin kendi alanları dışında müdahil olmaları olumsuz yansımalara neden oluyor. Tabandan tavana kadar devam eden serzenişi Başbakanımız dile getirdi. Muhalefet konuyu çarpıttı. Herkes kendi alanı ile ilgili, yani yargı ve hukuk kendi görevini, ordu kendi görevini yapmalıdır. Ayrıca muhalefetin tek adam konusunda da eleştirileri var. Tek adam olma düşüncemiz yoktur. Tek adamlığı ta 1940-45'lerde bıraktığımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Çalık ise, Malatya’nın büyükşehir olması, uçaklarda kayısı ikramı ile TOKİ tarafından gazilere ve medya mensuplarına konut yapılması konularına temas etti. Çalık, "Büyükşehir olduktan sonra ilk kez Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ediyoruz. Emeği geçenlere ve bizi harekete geçiren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

"Yıllardır konuştuğumuz ancak bir türlü uçuramadığımız kayısımızı, nihayet 10 Aralık 2012’den beri Türk Hava Yolları'nda uçurmaya başladık. 204 noktada 30 milyon yolcuya ikram edilecek" diyen Çalık, gazilere ve medya mensuplarına Beydağı Karagöz mevkiinde TOKİ tarafından yapılacak olan 441 konut hakkında şunları söyledi:

"Konut konusunda, fiyat indirimleri konuşuldu. Kaç metrekare olacağı konuşuldu, en uygun rakamlara çekilmesi için mücadele ettik. Şimdi de ihalenin 24 Ocak 2013’de yapılacağını söylüyorum. Gecikmesinin nedeni, bedelsiz alınan arsa konusu geç çözüldü."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız