SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'CHP Herkes İçin Var..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP adayları Pütürge ve Doğanyol ilçeleri ile Yeşiltepe'deki Afetevleri'nde vatandaşlarla buluştu. Adaylardan Ali Dağdelen de seçim bürosunu açtı.

AFETEVLERİ'NDE..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayları Yeşiltepe Afetevleri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Mahallede yapılan toplantıda konuşan 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba “Az önce ben buraya gelirken yolda bir teyzem ile konuşma fırsatım oldu. Teyzem Cumhuriyet Halk Partisi fakirler için neler yapacak diye sordu. Arkadaşlar Cumhuriyet Halk Partisi fakirler için her şeyi yapacak. Cumhuriyet Halk Partisi ezilenlerin dışlananların partisidir” dedi.

CHP’nin bütün toplumun ve bütün kesimlerin katılımı ile bir anayasa değişikliği yapacağını anlatan Ağbaba, Aile Sigortası ile ilgili bilgiler de verdi. Ağbaba, şunları söyledi: “Aile sigortası ile en az yoksul arkadaşımız 600 TL maaş alacak. Öncelikle işsiz gençlerimize Aile Sigortası kapsamında iş bulacağız. Hedefimiz Türkiye’de çok kısa zamanda işsizlik rakamlarını yarı yarıya indirmektir. Artık kadınlarımız hiçbir siyasinin önünde eğilmek ve hiçbir fakirimiz devletin önünde eğilmek zorunda kalmayacaktır. Herkes onuru ile yaşayacak, sosyal devletin en önemli görevi kendi fakirini ve yoksulunu onuru ile en güzel şekilde yaşatmaktır. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi sağlayacak.”

ÖSYM’yi de eleştiren Ağbaba, şöyle devam etti: “Türkiye’de birçok güvenilir kurum vardı. Bunların hepsi AKP döneminde yok edildi. Bunlardan bir tanesi de zenginin, fakirin, sağcının, solcunun, Başbakanın çocuğundan buradaki bir vatandaşımızın çocuğuna kadar ortakça güven duyduğu bir kurumdu. ÖSYM bir KPSS sınavı yaptı, 2 yıl önce bu sorular bir yerlere servis edildi. Bütün fakir ve iş arayan kardeşlerimizin umutları yok edildi ve sınav iptal edildi. Yine Polis okulu sınavı yapıldı, bu sınavda da sorular bir yerlere servis edildi. Bu sınav da iptal edildi. Bundan yaklaşık bir ay önce bir üniversite sınavı yapıldı. Artvin Baro Başkanı İzzet Baran bu sınavda şifreleme olduğunu ortaya çıkardı. Önce şifreleme yok dediler, Başbakan ve Cumhurbaşkanı bunu inkar ettiler. Sonra da bunu itiraf ettiler. Gençlerimizin umudu çalındı.” Ağbaba, CHP iktidarında bu sorunların çözüleceğini söyledi.

CHP tarafından Yeşiltepe Afetevlerinde yaptığı mahalle toplantısında konuşan Dila Boztepe, "Bildiğiniz üzere AKP haftalardır çılgın proje adında reklam kampanyası uyguluyor. Sayın Başbakanın sunduğu bu proje aslında çılgın rant birilerinin zengin etme projesi olduğu ortaya çıkıyor. Bizler çılgın proje değil ülkemiz için istihdam sağlamak sanayileşmeyi sağlamak yoksulluğu ortadan kaldırma peşindeyiz. Karadeniz'in fındığı çayı İç Anadolu'nun tahılı kullanılmıyor. Perişan olan hayvancılık desteklenmiyor. AKP kalmış çılgın proje sunuyor. Şimdi size soruyorum sayın Afetevleri sakinleri bize ne fayda sağlayacak? Malatya'mızın ne işine yarayacak? Bir grup insanı zengin edebilmek için güzel ülkemin güzel insanlarımın gelecekleriyle oynuyorlar. Ama bizim projemiz geleceğe, emeğe dayalı, insan odaklı tüketen değil, üreten bir toplum yaratan projedir. Artık kimse yatağına aç girmeyecek. Kübra bebekler ölmeyecek. Alın teri kutsaldır kutsal kalacak. Unutmayın Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için var" ifadelerini kaydetti.

PÜTÜRGE VE DOĞANYOL..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayları Pütürge ve Doğanyol’u ziyaret etti.

Ziyarette davul ve zurnayla coşkulu bir şekilde karşılanan adaylar, Pütürge esnafını gezerek, bol kazançlar dileklerinde bulundular. Esnaf gezisinin ardından Pütürge ilçe meydanında vatandaşlara hitap eden CHP 2. sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen, “Pütürge deyince ben azimli, çalışkan insanların bulunduğu bir ilçe olarak değerlendiriyorum. Pütürge bildiğiniz gibi göç veren bir ilçe ve İstanbul’da önemli bir kitlesi olan bir ilçemizdir” diye konuştu.

CHP 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba da iktidara gelmeleri durumunda, sadece Pütürge’nin değil, tüm Türkiye’nin sorunlarını çözmeye talip olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bütün Türkiye’de ve Pütürge’de ve köylerinde hedefimiz bir tek fakir ve yoksul bırakmamak. Yapacağımız projeler ile Pütürge’nin kaderini değiştireceğiz. Pütürge’nin artık İstanbul’a göç vermesini önleyeceğiz. Nasıl yapacağız bunları? Örneğin çiftçilerin kullanmış olduğu mazotu 1,5 TL yapacağız. Bu herhangi bir partinin ve herhangi sıradan bir liderin verdiği söz değil. Bu söz Türkiye’yi kuran Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözü bu söz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözü, bizim sözümüzdür.”

Aile sigortasını anlatan Ağbaba, daha sonra şöyle konuştu: “Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, ister AKP’ye ister MHP’ye, ister Saadet Partisi’ne oy vermiş kardeşlerimizin dikkatine bir şey sunmak istiyorum. 2002’de milletvekili sayımız 7’ydi. 2007’de 7’ydi. Şimdi kaç? 6’ya düştü. Bu durumda şehrimiz büyümüş mü küçülmüş mü? Değerlendirmeyi bütün Pütürgeli arkadaşlarımın takdirine sunuyorum. Biz eğer milletvekili olursak sizlerin hizmetinde olacağız, sizlerin emrine olacağız. Sosyal demokrasi ideolojisi budur. Oy versin veya vermesin, herkesin emrinde olan bir partiyiz.”

Pütürge’den sonra adaylar, Doğanyol ilçesini ziyaret ederek, esnafın sorunlarını dinlediler ve halkla sohbetler gerçekleştirdiler.

DAĞDELEN'İN SEÇİM BÜROSU..
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 2. sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen, Halfettin Mahallesi’nde seçim bürosu açtı.

Açılış törenine CHP milletvekili adayları, partililer ve çok sayıda yurttaş katıldı. Seçim bürosunun açılışında bir konuşma yapan CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, “CHP Malatya’da artık bir şeyi başarıyor. Artık birilerinin gönderdiği insanları seçmeyeceksiniz. Kendi içinizden insanları seçeceksiniz. Kendi kültürünüzden yetişmiş arkadaşlarınız var. Artık mazeret yok. Artık yok sayılmak istemiyorsanız, CHP’ye sahip çıkacaksınız. Biz şunu söz veriyoruz ki, bize geçmişte oy versin vermesin, geçmişte birlikte olalım olmayalım, bütün Malatyalıların milletvekilleri olacağız. Akçadağ ile nasıl kucaklaşıyorsak, Hekimhan ile aynı şekilde kucaklaşacağız. Karagöz köyüyle nasıl kucaklaşıyorsak, diğer köylerle aynı şekilde kucaklaşacağız. Malatya’da yaşayan herkesin milletvekili ve partisi olacağız” dedi.

CHP 2. sıra milletvekili Adayı Ali Dağdelen de, bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, “Türkiye’ye özgürlükçü demokrasiyi kazandıracağız. Hak ve özgürlükleri genişleten ve güvence altına alan bir anayasayı hayata geçireceğiz” dedi.

CHP Malatya 6. sıra milletvekili adayı Güzide Yıldırım ise, “CHP; dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan size yeni dönemde özgür bir sivil anayasa sunuyor. Diğer partiler gibi işsizliği yöneten değil, yok eden bir parti olacağız” diye konuştu.

CHP 3. sıra milletvekili adayı Dila Boztepe da “Biz CHP olarak insan kaynaklı projelerle karşısındayız. Sizlere çalışmak için yola çıktık ve bu yolda her zaman var olduğumuzu göstermek istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız