SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte 4 Mahallenin Sorunları

0
Güncellendi - 2016-10-28 03:09:58
İşte 4 Mahallenin Sorunları
A- A+ PAYLAŞ

Merkez Çavuşoğlu ve Zaviye, kırsal Cumhuriyet Örnek ve Oluklu mahallelerini ziyaret eden CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin ile yönetim kurulu üyeleri muhtarlar ve mahalle sakinleriyle görüştü.

Ziyaret esnasında muhtar ve mahalle sakinleri ile sohbet eden ve sorunları dinleyen Küçükşahin, yetkili makamlara iletmek üzere belirlediği sorun ve önerileri şöyle açıkladı:

"1. Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı İsmail Kuroğlu'nun ifade ettiği düşünce ve sorunlar

- Büyükşehir Yasası ile Çavuşoğlu mahallesi Yeşilyurt ilçesinin merkezi niteliğindeki bir konuma gelmiştir.

- İçme suyu şebekesi tamamen yenilendi.

- Bulunduğu mekanın tarihi dokusunu yansıtan Taşhoron Kilisesinin restorasyona tabi tutulmasını istiyoruz. Böylesi bir restorasyon, mahallenin çevre düzenlemesine olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz.

- Devam etmekte olan imar yolu, kanalizasyon, kabloların yeraltına alınması gibi çalışmaların, ortalığın çamur deryasına dönüşmemesi için yağmurlar başlamadan bitirilebilmesi için hızlandırılmasını talep ediyoruz.

- Sağlık İl Müdürlüğünün Boztepe caddesinde bulunan yaklaşık 30 dönümlük arazisi üzerine park alanı tarzında bir proje geliştirilerek uygulamaya konulması mahalle sakinlerinin beklentisidir. Bu alana bina yapılsın istemiyoruz.

- Şehrin merkezinde kalmış olan Sanayi Sitesinin, buradan kaldırılması düşünülmeli ve başka bir yere taşınması bir programa bağlanmalıdır.

2. Cumhuriyet Örnek Mahalle Muhtarı Gaffar Karakavak ve mahalle sakinlerinin ifade ettiği sorunlar

- Mahallemiz 400 hane, yazın nüfusu 3.000, kışın 1000 kişi civarındadır.

- Mahallemizde sağlık ocağı mevcut değil. Büyük çoğunlukla emekli ve yaşlıların bulunduğu bu mekanda bir iğne yaptırabilmek için Malatya merkeze gitmek zorunda kalıyoruz. Çevre köylere de hizmet verecek bir sağlık ocağı istiyoruz.

- Örnekköy'ün planlanmış yerleşim yerlerine ilave olan ev ve tesislerinde kanalizasyon bulunmamaktadır. Anılan bu ev ve tesislerin kanalizasyon sistemine dahil edilmesi gerekmektedir.

- İçme suyu içilebilir nitelikte bir su değildir. İçme suyu sisteminin çözümlenmesi gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi içme suyu sorununu çözme iradesini göstermemektedir. Sorumluluğu mahalle muhtarına atmaktadır. Ancak bu doğru değildir. Bir çözüm olarak; Bekir Hış projesinde var olan suyun mevcut şebekeye bağlanması durumunda su sorunu giderilebilir.

- Örnek mahallesinin kanalizasyon suları tarlalara akmaktadır. Bunun bir sonucu olarak çevre kirlenmekte, çevreye pis kokular yayılmakta, sinekler oluşmakta ve her şeyden önemlisi ağaçlar sağlıksız sularla sulanmaktadır. Tedbir alınmasına ihtiyaç bulunmaktadır.

3. Oluklu Mahalle Muhtarı Ali Şenci ve mahalle sakinleri tarafından ifade edilen sorunlar

- Oluklu mahallesi 25.000 dönüm araziye sahiptir.

- Çat barajından gelen sulama suyu ancak tarlaların dörtte birini sulayabiliyor. Arazilerin kalan bölümü Çat Barajından gelen suyun çaya akıtılan kısmı motopomplar ile çekilerek sulanmaktadır. Talebimiz, çaya akıtılan suyun Zeylanlı deresinden karşıya geçirilerek derenin karşısında kalan alanların sulanabilmesi ortamının hazırlanmasıdır.

- Mahallenin dörtte birinin kanalizasyonu yapılmış durumdadır. Kalan kısmının da yapılmasını talep ediyoruz.

- Oluklu girişindeki kanalizasyon arızası iki yıldır giderilemedi. Onarılmasını istiyoruz.

- Kanalizasyon suları Sultan Suyu çayına akıtılmaktadır. Bu nedenle bahçeler temiz suya karışan kanalizasyon suları ile sulanmak zorunda kalıyor. Bu durum sağlık ve yetiştirilen fidanlar açısından sakıncalar oluşturuyor.

4. Zaviye Mahalle Muhtarı Baki Ulutaş tarafından ifade edilen sorunlar

- Zaviye mahallesinin nüfusu yaklaşık 24 bin civarındadır.

- Mahallenin yolları çok bozuk, her tarafta çukurlar mevcut. Yolların bir an önce onarılması gerekmektedir.

- Yağmur sularının yollarda birikmemesi için drenaj kanallarının yapılmasına ihtiyaç bulunmaktadır.

- Mahallede oluşan arızaların giderilebilmesinde TEDAŞ çok geç cevap veriyor, bu nedenle arızaların giderilmesi günler alıyor.

- Apartmanların üçüncü katından itibaren su çıkmıyor. Üst katlarda ikamet eden mahalle sakinleri suyun kendi katlarına çıkmamasından dolayı 3-4 gün banyo yapamadığını söyleyerek sürekli muhtarlığa müracaatta bulunmaktadır.

- Çevredeki inşaat çalışmaları nedeniyle yollar toz içerisinde, tozlardan kurtulabilmek için yağmur mevsimi başlayıncaya kadar yolların sulanmasını arzu ediyoruz."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız