SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Heyeti Evren'i Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2016-04-18 17:37:17
CHP Heyeti Evren'i Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Parti Meclisi Üyesi Hüsnü Süslü, CHP İl başkanı Enver Kiraz ve partili yöneticiler Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i ziyaret etti.

Ziyarette esnafların krediye ulaşımı konusunda yaşadığı sorun ve sıkıntılar konusunda bilgilendirmede bulunan ESKKK Başkanı Evren, “30 bin TL tutarında faizsiz kredi konusunda hükümetimiz bir söz verdi, sözünde durdu. Ancak faizsiz denilince, adam Kale ilçesinde 10 yıldır maliyeye kayıt yaptırmış, işyeri çalıştırıyor, krediyi duyunca o da geldi, ben yok diyemem. Bu uygulama için bir kıstas getirilmesi gerekiyordu. Bunu Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye de aktardım. Denilseydi ki, ‘yanında 1 kişi, 2 kişi çalıştıran esnaf ve sanatkara bunu verelim,  bu esnaf derdine çare bulsun.’ Yine Bağ-Kur’lu emekli olacak, 20-30 bin TL tutarında borcu bulunuyor. Bu durumdaki esnaflar içinde böyle bir uygulama yapılabilirdi. Borcunu kapatır, emekli olurdu. Faizsiz kredi uygulamasında Aralık 2015’den Mart 2016  sonuna kadar 349 esnaf ve sanatkarımıza 10 milyon 470 bin TL tutarında kredi sağladık. Malatya olarak bu konuda Türkiye’nin sayılı kooperatiflerinden birisiyiz. Yüzde 5 faizli krediden ise bu dönemde 6 milyon tutarında kredi sağladık. Şuanda Malatya’da kredi almak için 780 kişi sıra bekliyor. 2015 ile Mart 2016 dönemi arasında esnaf ve sanatkarımıza yaklaşık olarak 45 milyon TL tutarında kredi verdik. Takip oranız ise aşırı değil” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Hüsnü Süslü ise, “Hani bir lafınız vardır, ‘Sizin cenazenize, düğününüze bakkal, esnaf gelir,  alışveriş merkezi sahibi gelmez.’ Geleneksel yapımız olan çarşı yapısını koruyabilmek için siz gibi yapıların veya devletin buna desteğe ihtiyacı var. En büyük istihdam buralarda. Anadolu aslında bir esnaf topluluğu. Geleneklerimizin çoğunu barındıran yerler, bir arada toplayan kurumlar. Ben inanıyorumki, bunların güçlü olduğu, desteklendiği yada toplumun hafızası olan bu kurumlar yayacaktır. Alışveriş kültürü bize yakın bir şey değildir. Yapay bir görünümdür, insanın doğasına da çok uygun bir şey değildir. Biz konuşmayı, pazarlığı, el uzatmayı, tokalaşmayı seven bir toplumuz. Bu nedenle esnaflık bizde nerdeyse Anadolu’ya yerleşmemiz olan 1071’den bu yana var olan bir şey” diye konuştu.

BAŞTÜRK’E ZİYARET

Bu arada, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Parti Meclisi Üyesi Hüsnü Süslü, CHP İl başkanı Enver Kiraz ve partili yöneticiler Malatya Elektrikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Baştürk’ü de ziyaret ederek, bir süre sohbet ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MURAT (8 yıl önce)
    Kale ilçesinde 10 yıldır maliyeye kayıt yaptırmış, işyeri çalıştırıyor, krediyi duyunca o da geldi, ben yok diyemem. Bu laflar size yakışmaz Başkanım; o zaman devreye sizin mekanizma girecek ve iyice araştırıp sonucunda olumsuz yanıtı siz vereceksiniz. Her önüne gelene verilmemeli bu paralar, tüysüz yetimleri ekranlarda görüyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla