SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP İl Kongresi'nde Tartışmalar..

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Kongresi'nde tartışma yaşandı. Tartışmaların kaynağını, atamayla oluşturulan il yönetimince delegelerin belirlenmesi üzerinde yoğunlaştı. Kongrede; bir süre önce atamayla işbaşına gelen Avukat Niyazi Ergin Gökçe'nin yanı sıra Avukat Yusuf Sürücü başkanlığa aday oldular. Kongre öncesinde "başkanlığa aday olabileceğini" söyleyen eski YDK üyesi ve eski il başkanı Veli Ağbaba ise aday olmadı.

Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan CHP İl Kongresi'nde konuşan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu delege belirlemesindeki yöntemleri eleştirerek ' Ben bu nedenle seçimde oy kullanmayacağım" dedi.

Aslanoğlu, konuşmasında ülkenin içerisinde bulunduğu sıkıntıya da değinerek, " Biz bir takım şeylerin hale farkında değiliz. Önümüzdeki 5 yıl sonra çocuklarımız ekmek bulamak için çalmadıkları kapı kalmayacak. Ülkemizde 40 milyar dolar cari açık bulunuyor. İnsanlarımız 15 katrilyon lira kredi borcu ile yaşamlarını sürdürmek istiyor. Bugün kredi kartı faizleri yüzde 110'lar düzeyinde insanlarımız karınlarını doyurmaya çalışıyor. Acı söylüyorum 5 yıl sonra gençlerimiz bugünkünden daha kötü olarak hiç iş bulamayacaklar. Ülkemizde tarım iflas ettirildi. Bugün biz birilerini iterek siyaset yapmaya çalışıyoruz.

Siyasi iktidarın hangi kurumlara kimleri yerleştirdiğini görüyoruz. Bugünkü zihniyet , köktendinciler , yarın Cumhurbaşkanlığı seçiminde aynı zihniyette birini seçerse, biz belki bu salonlarda da olmayız. Bu iktidarla, bu kafa yapısıyla mücadele edip sorunların çözümü için mücadele ediyoruz. Sizin başınızı eğmediğimize inanıyoruz. Kimseyi dışlama lüksümüz yok. Böyle bir şey yapmayın. Ben CHP Merkez İlçe Kongresine katılmadım. Katılmamanın nedeni delege belirleme yönteminin yanlışlığıdır."

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç da konuşmasında, iktidarın ülke genelinde olduğu gibi Malatya'da da yatırım gerçekleştirmediğini, Malatya'da 7 milletvekilinden 5'i ni kazanmasına karşın bugüne kadar hizmet yapamadıklarını belirterek, " Bugün Malatya'da yatırımlar olmazken, önemli gelir kaynağımız olan kayısıya da gerekli önem verilmemekte. Bugün kayısımız işçi ücretleri ile diğer girdi masraflarını karşılayamayacak durumda. Kayısıyı ağacın dibine gübre olarak koysa daha karlı duruma geçecek haldeler.

Bugün AKP bitiyor, lambaları sönmek üzere. Lambalar karardı. Peki ne yapmalıyız. Sağ partiler seçim dönemlerinde hep sosyal demokrat söylemleri dile getirirken ancak iktidarlarında sosyal demokrat politikaları uygulamazlar. Bugünkü AKP'de yoksul kesimlerden oy alarak iktidara gelirken, bir avuç çıkarcı gruba hizmet etmektedir.

Biz çok iyi durumda değiliz. mücadelemizi dışa dönük yapamıyoruz. Küsüp partiden ayrılmakla olmaz. Bu partiden 20 bin tercih oyu almış olanlar bırakıp gidiyor. Şahıslara küsüp politika yapmamalıyız Ülkemiz kurtuluş savaşındaki dönemleri yaşıyor. Ülkenin gelir kaynakları bitiriliyor. Ülkemiz kıskaç içerisinde. Biz birbirimize sıkı sıkıya sarılmalıyız."

Kongrede söz alan eski il başkanı ve eski YDK üyesi Ağbaba ise, son seçimlerde MHP adayına destek verenlerin bugün CHP'nin yönetiminde olduklarını öne sürdükten sonra, "Ama bu parti barajın altında kaldığı dönemlerde bile, iktidardaymış gibi canla başla çalışan, mesaisini harcayan insanlar bugün delege olarak burada bulunmuyorlar. Bu seçim antidemokratik bir seçimdir. Parti tüzüğü ayaklar altına alınmıştır."dedi

Kongre’de divan başkanı CHP MKYK Üyesi Muş Milletvekili Şerif Ertuğrul(üstten 3. fotoğraftaki) ile bazı delegeler (en alttaki fotoğrafta) arasında kongrede konuşma yapıp yapmama konularında tartışma yaşandı. Ertuğrul, bir süre salondan ayrıldığı sırada kürsüye gelen CHP eski Milletvekili adayı ve eski YDK Üyesi Av. Aydın Erdoğan (üstten 2. fotoğrafta)’ın parti yönetimine yönelik eleştiri yaptığı sırada içeri girince Erdoğan’ın delege olup olmadığını sordu.

Bunun üzerine delege olmadığını belirtince konuşma yapamayacağını söylemesi salonda sözlü sataşmalara neden oldu. Bu sırada eski YDK üyesi olduğunun belirtilmesi üzerine divan başkanı bu durumda konuşma yapabileceğini belirtti. Erdoğan, bu tartışmalar esnasında zaten konuşmasını tamamlamıştı.

Bir dönem Malatya Baro Başkanlığı yapan ve 1999 seçimlerinde CHP Malatya Belediye Başkan adayı olan emekli avukat Hayrettin Abacı da söz aldı. Türban konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlara sahip çıkılması gerektiğini ve bu konulara parti olarak azami dikkat göstermek zorunda olduklarını söyleyen Abacı, "Türbanın hangi ekonomiye zararı var. Kime ne zararı var?. Demokrasi var ise demokrasi oy felsefesine dayanıyorsa, bu dindar zümrenin oylarına ihtiyacımız var. Bu dindar zümre bizim ideolojimize çok yaklaşacak bir konumda. Bunu dikkate aldığımız zaman bu konuyu da çözümlemiş oluruz" dedi. Abacı'nın bu çağrısı partililerce uzun süre alkışlandı.

İl kongresinde oy kullanacak delege sayısı 273.

FOTOĞRAFLAR: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız