SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Kapalı Oturumda Karıştı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:56
CHP Kapalı Oturumda Karıştı
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin kapalı grup toplantısında kavga çıktığı, Diyarbakır eski baro başkanı olan İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na bağıran Uşak milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'la, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba arasında da ağız dalaşı yaşandığı bildirildi.

Olayla ilgili olarak odatv.com'da yayınlanan haber şöyle:

"CHP'de bugün gerçekleştirilen kapalı grup toplantısında kavga çıktı. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Sezgin Tanrıkulu’na “CIA ajanı” diye bağırdı. Tanrıkulu, kadın vekilin üzerine yürüdü. Tanrıkulu’nu araya giren diğer milletvekilleri durdurdu.

ULUSALCILAR KAPALI İSTEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı kapalı grup toplantısı ile ilgili sıkıntı aslında daha önce başladı.

CHP’nin, Meclis Başkanlığı’na geçtiğimiz Cuma günü iletilen yeni anayasa metni, milletvekillerine önceki gün (pazartesi) e-posta ile gönderildi.

Milletvekilleri bilgilendirilmedikleri ve görüşlerinin alınmadığını vurgulayarak, kapalı grup toplantısı istedi.

Kapalı grup toplantısı, son dakika yeter sayı ile yapılabildi.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, basına kapalı toplantıda, partisinin yeni anayasa ile ilgili politikalarını eleştirirken, Tanrıkulu’nun, Ergenekon davası ile ilgili geçmiş dönemde yaptığı açıklamaları da tek tek kürsüden okudu. 

Kulkuloğlu, Tanrıkulu'nun CHP'ye katılmadan önce Ergenekon süreci ile ilgili söylediği her şeyin dava kapsamında yaşandığını ifade etti. 

Kulkuloğlu, Tanrıkulu’nun geçmiş dönemde yaptığı “Washington’a Kürt sorunun konuşmak için bizi çağırdılar” sözlerini de okudu.

CHP olarak AKP'nin çözüm süreciyle ilgili TBMM'de araştırma komisyonu kurmak istemesine karşı olduklarını ancak Tanrıkulu'nun önerge verdiğini söyleyen Kulkuloğlu, “Sinan Aygün Ergenekon’dan yargılanıyor. Tanrıkulu arkadaşlarımızı yargılayan siyasi zihniyetin içinde. Açılım sürecini destekleyen ekibin içinde. CHP nerede Tanrıkulu nerede. CHP niye o zaman Ergenekon’dan yargılanan isimleri milletvekili adayı yaptı” diye sordu.

CIA AJANISIN

Kulkuloğlu’nun ardından kürsüye çıkan Tanrıkulu, “Ergenekon’un ilk duruşmasına Diyarbakır Barosu’nu temsilen katıldım” dedi. Ancak Kulkuloğlu ve Dilek Akagün Yılmaz, “Yalan söylüyorsun” diye karşılık verdi.

Dilek Akagün Yılmaz, “Sen CIA ajanısın. CHP’yi ikiye böldün. Mahvettin partiyi” diye yerinden tepki gösterdi.

AĞZINI TOPLA

Yılmaz’ın hemen önünde oturan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yılmaz’a dönerek, “Ağzını topla, üslubuna dikkat et. Bunlar burada konuşulacak şeyler değil” dedi.

Yılmaz, Ağbaba’ya “Senden mi öğreneceğim nasıl konuşacağımı, terbiyesiz” karşılığını verdi.

Ağbaba, ayağa kalkarak “Sensin terbiyesiz” diye bağırdı..."

Haberin tamamını aşağıdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.odatv.com/n.php?n=chp-toplantisinda-ortalik-karisti-0904131200

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız