SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Karıştı, Yönetim Düştü

A- A+ PAYLAŞ
Hüseyin Baştürk'ün (fotoğraftaki) İl başkanlığı görevini yerine getirmekte yetersiz kaldığı, CHP’yi layıkıyla temsil etmediği ve demokratik olmayan davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle CHP İl yönetim kurulu 10 üyesi görevlerinden istifa etti. Atama ile görevlendirilen il yönetimi böylece düşmüş oldu. İstifalar İl başkanı ve istifa eden üyelerce doğrulanırken taraflar birbirlerini demokratik olmayan ve parti tüzüğüne uygun davranmamak suçlamaları ile itham etti. 
 
Mahalle delegesi belirleme sürecinin başladığı CHP’de yönetici krizi yaşanıyor. 15 Kişilik yönetim kurulundan 10 üyenin istifasıyla yönetim kurulu düşmüş oldu.
 
İstifalarla ilgili haberleri doğrulayan İl Başkanı Hüseyin Baştürk, "Nisan ayında başlayacak olan belde- ilçe kongrelerinde oy kullanacak mahalle delegeleri belirleme süreci geçtiğimiz günlerde başlamıştı. Bu nedenle her mahallede partimize kayıtlı üye listesi mahallelerde askıya çıkarıldı. Tamamen demokratik ve parti tüzüğüne göre olması gereken yöntem. Ama yönetimde olan bazı arkadaşlarımız bu yöntem yerine masa başında delege belirlememiz için baskı uygulamaya başladılar. Ama biz söz vermişiz. Demokratik kurallar ve parti tüzüğü neyi gerektiriyorsa onu uygulayacağız ve taviz vermeyeceğiz” diyerek istifa eden üyeleri demokratik kurallara ve parti tüzüğünün dışına çıkmakla suçladı. Baştürk, istifalarla yönetimin düştüğünü de bildirdi.
 
İstifa eden üyelerden bazıları ise, istifalarının delege listeleriyle bir ilgisinin olmadığını belirterek, “İl başkanımız görevini layıkıyla yerine getiremiyor. CHP’yi temsil etme konusunda yetersiz. Demokratik olmayan davranışlarla yönetim kurulu üyelerini yok sayıyor. Kararları tek başına alıyor. Aldığı kararların birçoğu da parti tüzüğüne aykırı kararlar. CHP’nin tüzüğünde- programında böyle bir kültür yok.” diyerek istifalarının başkanın, CHP’yi temsil noktasında yetersiz kalma ve demokratik davranışlarda bulunmaması nedeniyle olduğunu ifade ettiler. 
 
İl yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden üyeler şunlar:
 
Cumali Gündoğan, Ali Rıza Mengüşoğlu, Ali Cenan Fidan, Gülseren Korkmaz, İsmail Balaman, Hakkı Akkoyun, Basri Sarı, Mustafa Mengüç, Enver Kiraz ve Günnur Tabel.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız