SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'CHP Kendisiyle Çelişiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Referandumla ilgili açıklamalarda bulunan AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, CHP'nin Anayasa değişikliği konusunda kendisiyle çeliştiğini ileri sürdü.

Koca, Anayasa değişikliğiyle ilgili vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade ederek, "Halkımızın bu konuda yeterince bilgilenmediğini ya da bilgilendirilmediğini düşünüyorum. Ama gerek milletvekili arkadaşlarımız gerekse Anayasa değişikliğini savunan ve bu konuya ilgi duyan sivil toplum kuruluşları vatandaşlarımızı bilgilendirmek adına çeşitli çalışmalar yapıyorlar. Genel merkezimizin hazırladığı broşür ve kitapçıkları vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. İl teşkilatımız bu konuda çalışmalar yapıyor.

Hemşerilerimiz kitapçık, broşür ve bire bir görüşmelerle Anayasa değişikliği konusunda bilgi sahibi oluyorlar. Bunun yanında Malatya'da birçok vatandaşımızın da Anayasa değişikliğiyle ilgili bilgi sahibi olduğunu görüyoruz. Bu da Malatya'nın potansiyelini ortaya koyuyor" dedi.
CHP'nin Anayasa değişikliği konusunda kendi kendisiyle çeliştiğini öne süren Koca, "Anayasa değişiklikleri TBMM'de görüşülüp, tartışılırken ana muhalefet partisinin bir teklifi olmuştu. "2 maddeyi geri çekin biz diğerlerine evet diyelim" demişlerdi. Şimdiyse o sözlerini ve beyanlarını inkar ediyorlar. Diğer maddelere de karşı çıkar durumdalar. Kaldı ki kendilerinin o eleştirdikleri Türkiye'nin hukuk bağımsızlığını ve hukuk bağımsızlığını, hukukun demokratikleşmesini sağlayacak düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdular. Anayasa Mahkemesi, o başvuruyu yapılanan düzenlemenin demokratik yapılaşmaya imkan verdiği gerekçesiyle yapılan düzenlemenin gerekli olduğuna uygun bir düzenleme olduğuna karar vermesi de CHP'nin bu yöndeki eleştirisini çürütmüş durumda. Kendileriyle çelişiyorlar" görüşünü savundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız