SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Liderine Şehit Cenazesinde Saldırı Girişimi

0
Güncellendi - 2016-06-08 19:21:50
CHP Liderine Şehit Cenazesinde Saldırı Girişimi
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vezneciler’de şehit olan polislerin cenaze töreninde protesto edildi, mermi fırlatıldı. Kılıçdaroğlu, camiden güçlükle çıkarılırken, kalabalıktan bazıları polis engelini aşarak Kılıçdaroğlu’nun arabasını yumrukladı.

Vezneciler’deki bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarından Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü’ün cenazesine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazede protesto edildi. Cenazede bir grup önce Kılıçdaroğlu’nun çelengini parçaladı. Camiye önden giden CHP heyeti durumu telefonla Kılıçdaroğlu’na bildirdi ancak Kılıçdaroğlu, cenazeye yine de katılmak istedi.

Camiye gelen Kılıçdaroğlu’nu CHP heyeti ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan karşıladı. Geniş bir güvenlik önlemi altında camiye giren Kılıçdaroğlu’na burada yoğun bir tepki oldu. Cenaze çıkışıyla gerginlik daha da arttı.

Gösterilen sert tepki üzerine başta İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan olmak üzere birçok polis CHP heyetinin etrafını sardı. Bir grup tarafından tepki gösterilen Kılıçdaroğlu, itiş kalkış içinde güçlükle ilerledi. Bu sırada CHP’li Gürsel Tekin, İl Emniyet Müdürü Çalışkan’a sert tepki gösterdi. CHP’liler ile bazı vatandaşlar arasında yumruklaşmalar yaşandı. Polisin oluşturduğu güvenlik şeridinde camiden güçlükle çıkarılan Kılıçdaroğlu, aracına bindirildi. Öfkeli kalabalıktan bazıları polis engelini de aşarak Kılıçdaroğlu’nun arabasını yumrukladı. Bu sırada yaşanan arbede adeta göz gözü görmedi. Tepki Kılıçdaroğlu ve CHP heyetini camiden ayrılana kadar devam ederken, heyetin gitmesiyle ortam sakinleşti.

Yaşanan arbedede muhabirler ve kameramanlar da zor anlar yaşadı. Birçok muhabir ve kameramanın yaşanan arbedede kıyafetleri adeta parçalandı.

KURŞUN FIRLATAN GÖZALTINDA..

Şehit cenazesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne boş kurşun kovanı bıraktığı iddia edilen şahıs, polis tarafından gözaltına alındı. Şahısla birlikte protestolara katılan 3 kişi daha gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

ŞEHİT CENAZESİNDE CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN ÖNÜNE BOŞ KURŞUN KOVANI BIRAKTIĞI İDDİA EDİLEN ŞAHIS, POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINDI. ŞAHISLA BİRLİKTE PROTESTOLARA KATILAN 3 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINARAK EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GÖTÜRÜLDÜ. (MEHMET ALTUNIŞIK - MUSTAFA BAKIRHAN - SADIK KAHRAMAN/İSTANBUL-İHA)

Fatih Camii'ndeki şehit cenazesine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yoğun bir protestoya maruz kaldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, cenaze sonrasında yaptığı açıklamada önüne boş kurşun kovanı bırakıldığını söyledi. Emniyet ekipleri, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun önüne boş kurşun attığı iddia edilen şahsı ve onunla birlikte protestoları alevlendiren 3 kişiyi daha gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahıslar Fatih’teki Şehit Tevfik Fikret Karakolu'nda yapılan ilk sorgulamanın ardından Gayrettepe’deki asayiş şube müdürlüğüne götürüldü.

"FERİŞTAHI GELSE.."

Şehit cenazesinde bazı vatandaşlar tarafından protesto edilen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kameralar karşısına geçerek, önüne atılan kurşunu gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Onun feriştahı gelse beni ölümle tehdit edemez” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Camii’nde şehit polisler için düzenlenen cenaze namazı sonrasında Ankara’ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı VIP’de kameralar karşısına geçti. Cenaze namazına katılmak için camiye girdiği sırada karşılaştığı protesto girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, bir şahsın kendisine yaklaşarak ayaklarının altına kurşun attığını söyledi ve kameralar karşısında kurşunu gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "Şehitlerimize borcumuzu sonuna kadar yerine getireceğiz. Önce 'cenaze törenine katılmayın' diye uyardılar. Niye katılmayacağız? 'Sizi taşlayabilirler, yumurta atabilirler.' Şehit cenazesine katılmak benim namus borcumdur. Ben bunlara pabuç bırakmam" diyerek kendini protesto edenlere tepki gösterdi.

Bazı şahısların provokasyon yaptığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Cemaate saygılarımı ve hürmetimi sunuyorum. Cemaat son derece saygılı şekilde eda etmiştir. Ama aralarındaki 5-6 kişi özellikle provokasyon yapıyor, cemaati tahrik etmeye çalışıyor. Camide siyaset yapılmaz. O nedenle cemaat saygı içinde namazını kılmıştır” dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Namaz sonrası bağıran bir kişi, eski Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve İçişleri Bakanı'nın önünden geçerek bir kurşunu bana atmıştır. Yerden almak istedik, koruma arkadaşlar kağıda sararak aldı. Biraz sonra bu kurşunu tutanakla polise teslim edeceğiz. Bir kişi Cumhurbaşkanı, Başbakan'ın, İçişleri Bakanı'nın önünden gidecek ve beni sözde ölümle tehdit edecek. Onun feriştahı gelse beni ölümle tehdit edemez.”

Kararlılık mesajı veren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İnsanımı seviyorum. Beni üzen nokta bu olayların emniyetin gözü önünde gerçekleşmiş olması. Bize kendi önleminizi kendiniz alın diyorlar, bundan sonra alacağız. Göreceğiz kim, nasıl müdahale ediyor. Ben daha önce, demokrasiyi savunmuş, parlamenter sistemi savunmuş, bunu bizim kanımızı dökmeden gerçekleştiremezsiniz demiştim. Bizim kanımızı dökerek rejimi değiştireceklerini sanıyorlar. Bir kişi ölür, bin kişi geliriz. Kimse bizi yıldıramaz”

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    MEMLEKETİN HALİ İÇLER ACISI.
    0
    0
    Yanıtla