SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Mazmanoğlu'nu Andı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:37:16
CHP Mazmanoğlu'nu Andı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı, CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı'nı yürüttüğü 1978 yılında öldürülen Yüksel Mazmanoğlu'nu, ölümünün 36. yıldönümünde mezarı başında andı. 

CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğü 1978 yılında öldürülen Yüksel Mazmanoğlu, CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından anıldı. Kuyuönü mezarlığında mezarı başında anılan Mazmanoğlu'nun ailesi de törende yer aldı.

Anma töreninde konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Yüksel Mazmanoğlu 36 yaşında uğradığı bir saldırı sonucunda aramızdan ayrıdı. O, CHP'nin arasından hiç ayrılmadı. Arkadaşlarıyla birlikte şuanda siyaset yapıyoruz" dedi.

Kiraz, Mazmanoğlu'nun bıraktığı bayrağın her geçen gün yükseltilerek, dalgalandırılmaya devam ettiğini belirterek, "Gençlik kollarındaki arkadaşlarımız, onların bıraktıkları bayrağı dalgalandırmaya devam ediyor. Düşünceleri bizimle birlikte yaşıyor. Onların düşünceleri bize öncülük ediyor" ifadelerini kullandı.

1978'li yılları Türkiye'nin bir daha yaşamamasını temenni eden Kiraz, şunları söyledi: "Birçok acı ve karanlık olayın yaşandığı yıllardı. CHP'de bu tarihlerin tümüne tanıklık etti. 1980 darbesiyle birlikte kapatılmış, mallarına el konulmuş, genel başkanı ve milletvekilleri hapse atılmış bir parti. Dolayısıyla her dönemde demokrasi adına bedel ödemiş bir partiyiz. Birçok il, ilçe ve gençlik başkanı bu demokrasi davasında hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden herkesi rahmetle anıyoruz."

CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız ise, "Geçtiğimiz günlerde CHP Malatya İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine yeniden getirilmiş bulunmaktayım. Bu kapsamda ilk olarak selefim olan 30 Ağustos 1978 yılında görevi başındayken katledilen Sayın Yüksel Mazmanoğlu'nu mezarı başında anmak istedik. Mazmanoğlu'nu anarak, ahde vefa görevimizi yerine getirmek istedik. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu zor dönemde, 1980 öncesinde birçok genç cana kıyıldı. Sokaklarda 10'larca genç, kimliği belirsiz kurşunlara hedef oldu. O dönemde Türkiye'nin birçok ilerici genci hedef oldu. Bizde gençlik kolları başkanımızı, Sayın Yüksel Mazmanoğlu'nu şehit verdik" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız