SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP, MHP ve BDP İmzayı Çekti

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:14
CHP, MHP ve BDP İmzayı Çekti
A- A+ PAYLAŞ

MHP'den sonra CHP ve BDP de, milletvekillerine yeni haklar tanıyan kanun teklifinden imzasını çekti. 

MHP'den sonra CHP ve BDP de, milletvekillerinin mali, sosyal hak ve yükümlülükleriyle ilgili 'TBMM Üyeliği Kanun Teklifi'nden imzasını çektiğini açıkladı. 

MHP'NİN AÇIKLAMASI..

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekillerine yeni haklar tanıyan kanun teklifinden imzalarını çektiklerini açıkladı. 

Vural, konuya ilişkin TBMM''de basın toplantısı düzenledi. Böyle bir düzenleme yapma talebinin uzunca bir süredir gündemde olduğunu belirten Vural, kanun teklifinde yer alan kimi hususların eleştiriden muaf olamayacağını söyledi. Kanun teklifine konulan imzaların mevki ve bireysel beklentileri karşılamak ve daha da artırmak amacıyla atıldığını ifade etmenin de her şeyden önce büyük bir haksızlık ve kötü niyetlilik olacağını kaydeden Vural, teklifteki hakların maksadının tamamen milletvekilliği statüsünün bürokratik devlet yapılanmasında yer alan kimi makam ve mevkilere tanınan haklara paralel belirlenmesine yönelik olduğunu kaydetti. Vural, MHP olarak hiçbir zaman bireysel beklentilerle veya imtiyaz arayışlarıyla hareket etmediklerini söyledi.

Bugün gazetelerde yer alan bazı haberlerde, Başbakan Erdoğan'ın, bu tekliften haberdar olmadığının yer aldığını anımsatan Vural, "Teklif muhtevasının oluşmasını ve bu teklifin kanunlaşmasını sağlayacak olan esas irade AKP olmasına rağmen, bu haberlerin bilerek, bir amaç gözeterek ve kurnazca servis edildiği açıktır. AK Parti Grup Başkanı ve Genel Başkanı Sayın Erdoğan'ın bu açıklaması karşısında, partilerinin en üst irade mutabakatıyla söz konusu teklife imza koyan AKP'nin 5 grup başkanvekilinin hangi iradeyi temsil ettikleri hususunu kamuoyuna açıklamaları da dürüstlüğün gereği olacaktır.Kamuoyunda eleştirilen ve aslında milletvekilleriyle ilgili olarak atılan her adımın tabii olarak tartışılacağı bilinen bir konuda, en üst düzeyde oluşan mutabakat ve iradeden AKP hükümetinin taktik ve siyasi adımlarla, özellikle Sayın Başbakan'ın kendini arındırmak istemesi iki yüzlü siyasetin yeni bir yansımasından başka bir şey değildir. TBMM Başkanının en üst düzeyde oluşturduğunu ifade ettiği bir irade buluşmasına yaptığımız katkıyla oluşan tekliften Başbakan Erdoğan'ın haberinin olmadığının servis edilmesi, TBMM Başkanının girişimlerinin gözardı edilebilmesi, verdiğimiz imzanın siyasi taktik amacıyla saptırılarak, kendi siyasal amaçları için kullanılmasıdır. Buna MHP'nin müsaade etmesi mümkün değildir. Böylesine bir iradeyle söz konusu kanun teklifi hakkında en üst düzeyde ortaya konan bu taktiksel yaklaşım, milletine karşı sorumlu olan MHP'nin tavır ve tutumuyla mütenasip olmayacak, asla da örtüşmeyecektir" diye konuştu.

Vural, bir taraftan en üst düzeyde mutabakat olduğu ifade edilip, diğer taraftan da temsilcileri tarafından imzalanan bir kanun ekine koyulan imzanın birilerinin taktik siyasetinin malzemesi yapılmasına alet, bu anlayış çerçevesinde Türkiye'nin bekasını ilgilendiren bir süreçte ortaya koyduğu tavrın sulandırılmasına, tamamen bireysel menfaatler doğrultusunda siyaset yapıldığına yönelik bir algı oluşturulmasına, milletin hassasiyetlerinin göz ardı edilmesine izin vermesinin mümkün olmayacağını kaydetti.Söz konusu kanun teklifinde yer alan imzalarının irade ve amacına aykırı gelişmeler ve değerlendirmeleri dikkate alarak, oluşturulan mutabakatın içinde bulunmayacaklarını belirten Vural, ''Teklifteki imzalarımızı geri çektiğimize yönelik irade beyanımız TBMM Başkanı'na iletilmiştir. Komisyonda MHP milletvekilleri olarak da son imzada bulunan arkadaşlarım da böyle bir kanun teklifiyle oluşturulan komisyona imza vermeyeceklerdir. MHP olarak ikiyüzlü ve münafık siyasetleri deşifre etmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız